Mergi la conţinutul principal

«Vinyl Pub» şi-a încetat activitatea în urma controalelor ISU

Primul local din Brăila care şi-a încetat activitatea după ce ISU "Dunărea" s-a "trezit" ca urmare a tragediei din clubul bucureştean "Colectiv" este "Vinyl Pub", de pe Str. Mihai Eminescu, nr. 19. După cum v-am mai informat, acest pub situat la subsolul unei clădiri a fost amendat, recent, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila cu 1.000 de lei, pentru că nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. La momentul respectiv, dintr-un comunicat de presă al ISU reieşea că "Vinyl Pub" a fost amendat cu 1.000 lei, pentru lipsa autorizaţiei şi că administratorii locaţiei respective au cerut consiliere pentru demararea procedurilor de autorizare.
Vineri, 6 noiembrie, "Vinyl Pub" şi alte localuri de acest gen din zona centrului vechi, au făcut obiectul unui nou control al ISU, dar şi al altor instituţii, cum ar fi Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. În urma controlului respectiv, ISU "Dunărea" a aplicat două noi sancţiuni, în valoare totală mult mai mare, de 10.500 lei (105 milioane lei vechi - n.n.), pentru lipsa autorizaţiei, respectiv pentru depistarea unor probleme de ordin tehnic şi organizatoric. Curios, ISU nu a dispus închiderea unităţii, deşi are acest drept, ca urmare a Hotărârii de Guvern nr. 915 din 2015, publicată în Monitorul Oficial după tragedia din clubul bucureştean "Colectiv". Cu toate acestea, administratorul "Vinyl Pub", Cristian Ciocan, spune că a luat decizia de a opri temporar activitatea unităţii sale, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. "Am luat această decizie ca să evităm alte discuţii şi probleme. Deja am început procedura de autorizare. Noi îndeplinim deja cam 90% din cerinţele impuse de ISU, deci investiţia pe care o avem de făcut pentru a obţine autorizaţia nu va fi foarte mare", ne-a declarat Cristian Ciocan.
Totuşi, "Vinyl Pub" a mai primit o sancţiune substanţială, în cuantum de 5.000 lei, încă de acum 2 ani, în 2013, tot pentru lipsa autorizaţiei. La vremea respectivă, ISU nu avea posibilitatea legală de a închide locaţiile depistate cu probleme, ci doar de a le amenda, dar asta nu scuză realitatea că vreme de doi ani după acea amendă nu s-a întâmplat nimic.
Întrebat de ce nu a rezolvat problema autorizării până acum, administratorul Ciocan ne-a spus că a încercat să facă demersurile necesare, însă nu a putut să finalizeze treaba deoarece i-ar fi lipsit câteva documente pe care nu i le-a pus la dispoziţie proprietarul spaţiului unde îşi desfăşoară activitatea. "Proprietarul a lipsit din ţară o perioadă şi nu a putut să ne dea documentele de care avem nevoie. În momentul de faţă, această problemă este rezolvată şi putem face demersurile necesare", susţine Cristian Ciocan. Acesta afirmă că localul său nu este singurul din Brăila care a funcţionat până acum fără autorizaţie de securitate la incendiu. "Mai sunt mulţi în situaţia asta. Eu îi ştiu, dar nu are rost să spun cine sunt. Ar trebui să închidă şi ei cum facem noi acum, până se autorizează, toţi să procedeze la fel, aşa mi s-ar părea normal. Numai că, din câte se vede, o să se întâmple ca şi în cazul teraselor sezoniere, unde numai noi respectăm acea hotărâre de consiliu local care spune că, de la 1 octombrie, terasele de pe Str. Mihai Eminescu trebuie strânse. Ceilalţi proprietari de terase nu s-au conformat, dar în cazul lor nu se mai sesizează nimeni...", ne-a mai spus administratorul "Vinyl Pub". Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro