Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«UPU Brăila-ultima staţie către cimitir», acuză un brăilean. Spitalul se apără

• un brăilean a povestit pe Facebook cum a aşteptat câteva ore în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru a fi văzut de un medic cardiolog • bărbatul, care este operat pe cord, a mers la UPU, recent, după ce s-a simţit rău • comportamentul asistentelor l-a dezgustat şi aşteptarea care părea că nu mai ia sfârşit l-au determinat să plece acasă, într-un final • pe de altă parte, reprezentanţii spitalului susţin că pacientului i-au fost făcute analizele, iar rezultatele nu sunt gata pe loc, iar după 2 ore şi 20 de minute, acesta a ales să plece acasă fără a fie văzut de un medic cardiolog

 

O postare a unui brăilean în care povesteşte experienţa trăită la Unitatea de Primiri Urgenţă, recent, a devenit virală. Operat pe cord şi suferind deja trei infarcte, în dimineaţa de 31 august omului i s-a făcut rău. A ajuns la spital, iar modul în care a fost îngrijit şi comportamentul angajaţilor UPU i-au lăsat un gust amar, potrivit postării. A fost lăsat să aştepte, abandonat într-un pat de salon şi cu termometrul lăsat, trei sferturi de oră, pentru a-i fi măsurată tensiunea, în zgomotul făcut de asistente: “râsete, poveşti, discuţii interminabile la telefon şi vânzoleala pe uşile batante care pocneau ca nişte petarde”.

Brăileanul susţine că pe 31 august, la ora 4 dimineţa, i s-a făcut rău. Vă redăm textul postării devenite virale pe internet, de câteva zile: “Sunt operat pe cord de un an, iar starea mea în general este bună. Dimineaţă însă m-am trezit pe la ora 4 cu o stare extrem de proastă. Dureri slabe în piept, ameţeli, senzaţie de sufocare şi senzaţie de vomă. Am încercat câteva remedii, dar fără succes, motiv pentru care am chemat salvarea. Aceasta a venit în 10 minute, mi-a făcut un EKG şi mi-a luat tensiunea, aveam 9 cu 4. Mi-a recomandat să merg la spital pentru a mă vedea un cardiolog. La ora 7.30 am fost la U.P.U. unde am fost aşezat pe un pat într-un salon insalubru unde am stat până la ora 8.30 fără să fiu băgat în seamă de nimeni. La ora 8.30 am fost dus într-un alt salon unde mi s-a luat tensiunea de 3 ori, mi s-au făcut două EKG-uri, mi s-a recoltat sânge pentru analize, mi s-a pus un termometru lipit cu leucoplast pe care l-am ţinut sub braţ şi mi s-a pus o perfuzie. Toate acestea au durat un sfert de oră după care gata, au început poveştile, râsetele, discuţiile interminabile la telefon şi vânzoleala pe uşile batante care pocneau ca nişte petarde. După trei sferturi de oră am întrebat-o pe asistentă dacă nu se strică termometrul dacă-l mai ţin mult, fiindcă leucoplastul cu care era bandajat mi se lipise de piele. A venit spre mine cu mers lasciv şi plină de importanţă. M-a întrebat de ce sunt nervos, după care a citit termometrul care indica 34 cu 8... I-am răspuns că am fost adus pentru cardiologie, nu pentru investigaţii generale, iar actele însoţitoare dovedesc asta, ocazie cu care am aflat că mă va vedea un cardiolog, dar trebuie aşteptat rezultatul analizelor. La ora 10 am fost dus pe hol, aşezat pe un scaun şi mi s-a spus că voi fi chemat în cabinetul 3 de medicul cardiolog când va coborî din secţie. La ora 10.45, când bineînţeles că medicul nu venise, am turbat de indignare şi de nervi vis a vis de această batjocură la adresa mea de am crezut că mai fac un infarct”, a scris bărbatul. Acesta şi-a încheiat postarea spunând că şi-a luat actele medicale şi a plecat acasă, sătul fiind de atâta aşteptare până să-l vadă un medic cardiolog. Mai mult, în opinia bărbatului, degeaba a fost mutată secţia de Cardiologie de la fostul Spital 3 la corpul A pe Şos. Buzăului, atâta timp cât tot nu eşti consultat mai repede de un medic de specialitate.

Am contactat-o pe dr. Alina Neacşu, director medical şi purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, care ne-a confirmat că brăileanul a ajuns în UPU, la ora 7.35. “Preţ de o oră i s-au făcut analize, inclusiv markerii cardiaci care durează, nu sunt gata rezultatele pe loc. La ora 9.50, pacientul a refuzat să fie văzut de un medic cardiolog şi a plecat acasă. I-au fost făcute 3 EKG-uri. Personalul care s-a ocupat de pacient chiar a notat în acte că pacientul era agitat de când a venit la UPU. Deci, nu a aşteptat decât 2 ore şi 20 de minute”, ne-a declarat dr. Neacşu.
Categorie articol: 

Comentarii