Mergi la conţinutul principal

«Trăieşte-ţi viaţa în fiecare zi»

La Sala "Vespasian Lungu" a Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati" Brăila s-a deschis expoziţia „Trăieşte-ţi viaţa în fiecare zi", semnată de elevi din clasele VIII -X de la Liceul de Arte „Hariclea Darclee". Expoziţia de pictură cu tematică antidrog s-a desfăşurat în cadrul proiectului judeţean „Nu, mulţumesc! Îmi iubesc viaţa!", coordonat de prof. Daniel Voinea şi echipa de proiect formată din: Tudor Andreea Gabriela, Benescu Iulia, Demitrof Corina şi Nediu Ancuţa, un grup de patru tinere cu diferite aspiraţii, ce au în comun dorinţa de a combate şi preveni consumul de droguri. "De ce? Pentru că nouă ne pasă! Vrem să demonstrăm tuturor că viaţa poate fi colorată fără droguri. Adu valoare în vieţile oamenilor prin ceea ce eşti, admiră totul în jurul tău, fii responsabil! Iubeşte viaţa. Iar viaţa îţi va oferi cele mai frumoase cadouri. Timpul cel mai potrivit e acum!" . Aceasta este deviza grupului coordonat de prof. Daniel Voinea.
La sala "Vespasian Lungu" a Bibliotecii Judeţene au expus: Tudor Andreea Gabriela, Raluca Spânu, Andreea Budaş, Demitrof Corina, Nediu Ancuţa, Alexandra Ştefan, Isabella Gabriela Hilohi, Anne-Marie Hâncu, Andreea Arsenie, Ana Maria Paloşanu, Robertin Călin, iar expoziţia poate fi vizionată până pe 30 iunie, intrarea fiind liberă.

Un proiect care a depăşit porţile Liceului de Arte

Următorul eveniment din cadrul proiectului este cel de astăzi, 21 iunie, din corpul D al Liceului de Arte când, de la ora 11, se va prezenta, cu porţile deschise, momentul artistic intitulat „Trăieşte-ţi viaţa în fiecare zi!", compus din 2 activităţi: un moment muzical şi unul de teatru. Primul este realizat de trio-ul format din elevii Giurgea Lorina - pian, Pavel Cerasela - violă şi Andrei Vlad - violă, sub îndrumarea prof. Ioan Popescu. După o scurtă pauză, va urma un moment de teatru, cu piesa "Iluzia", în regia prof. Nicoleta Brânzia, în interpretarea emoţionantă a opt tineri elevi de liceu de la clasa de teatru.
"Campania antidrog nu conţine mesaje negative, mesaje de interzicere, frică, reproş etc., ci este gândită ca o campanie pozitivă. Este mai degrabă o campanie pro-viaţă, a acceptării vieţii, îmbrăţişării realităţii vieţii, cu bune şi rele, o campanie de conştientizare a valorii de nepreţuit a propriei vieţi, a frumuseţii vieţii. Mai ales implicându-se, elevii au conştientizat în acest proiect mesajul vieţii, faptul că sunt singurii responsabili pentru ceea ce au mai preţios. Proiectul antidrog are ca obiectiv şi realizarea unei reviste online, cu titlul <<Ştiu cine sunt>>, care cuprinde, într-o îmbinare fericită, cele mai bune eseuri realizate de elevi, precum şi o parte din desenele expuse la Expoziţia de artă plastică şi cred că este prima revistă cu această tematică din Brăila", a concluzionat prof. Daniel Voinea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro