Mergi la conţinutul principal

«Stai! Jandarmeria!». Spectacol pe cinste în Monument

Zeci de brăileni, majoritatea copii, au avut ocazia de a lua contact cu jandarmii, într-un cadru amiabil. În Parcul Monument, oamenii legii şi-au expus materialele şi tehnica din dotare, pe care le-au prezetat celor curioşi.

Băieţii s-au simţit ca-n jocurile video. Au văzut şi atins arme pe care ei le folosesc, virtual, pe calculator. Au ascultat explicaţiile lucrătorilor Jandarmeriei despre fiecare componentă a pistolului sau a pistolului-mitralieră şi au urmărit atent cum se mânuieşte o armă. În schimb, fetiţele au preferat să încerce staţia de amplificare din maşina jandarmilor, strigându-şi colegii de clasă "Stai! Jandarmeria!". Câţiva adolescenţi s-au arătat interesaţi de a urma o carieră în domeniu, aşa că au cerut mai multe informaţii despre şcolile de profil din ţară şi despre admitere.
Prezenţi la activitate au fost şi doi câini-jandarm, care au executat câteva comenzi ale conductorilor.
Însă atracţia pentru brăileni a fost lucrătorul de la gruparea "Antitero". Cu cagula pe faţă, echipat cu cască antiglonţ şi cu pistolul-mitralieră pe umăr, acesta a fost admirat atât de copii, cât şi de cei mai în vârstă, care au preferat să imortalizeze momentul.
Standul de prezentare al Jandarmeriei Brăila va fi amplasat în Parcul Monument şi astăzi, între orele 13.00 - 17.00. Activitatea se datorează Zilei Jandarmeriei Române, marcată anual pe 3 aprilie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro