Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Staţia morţii». Șoferul care a omorât cinci oameni, liberat condiționat

*  Judecătoria Brăila a admis cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Negoiţă Marius și a dispus liberarea condiţionată a condamnatului * în februarie 2017, Negoiță a primit sentința finală la Curtea de Apel Galați, fiind vorba despre o pedeapsă de 5 ani închisoare *

 

 

Șoferul Marius Negoiță, cel care a ucis cinci persoane în staţia de autobuz de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, a fost eliberat condiționat. Condamnat definitiv în februarie 2017 la o pedeapsă de 5 ani închisoare, inculpatul a scăpat de pușcărie.

La data de 11 februarie, Judecătoria Brăila a admis cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Negoiţă Marius. ”Dispune liberarea condiţionată a condamnatului”, au decis judecătorii. Efectiv, după decizia instanței, la data de 19 februarie, condamnatul Negoiță a plecat din Penitenciarul Brăila unde ajunsese în 2016 pentru executarea pedepsei.

Negoiţă este acuzat că, în dimineaţa zilei de 4 aprilie 2016, a intrat pe contrasens cu o viteză mult prea mare şi a spulberat staţia de autobuz de pe şoseaua Râmnicu Sărat. În acea zi cruntă, brăilenii din schimbul de noapte se îndreptau către casă, în vreme ce alţii mergeau la serviciu. În jurul orei 6.40, Marius Negoiţă, agent de pază la SC “My Security” SRL, conducea autoturismul “Renault Megane” B-35-MSR pe şoseaua Râmnicu Sărat, venind dinspre B-dul Dorobanţilor, către Comuna din Paris. Pentru a evita coliziunea cu un alt autoturism, Negoiţă a virat brusc stânga, a părăsit partea carosabilă, a urcat pe platoul din dreptul staţiei de transport în comun şi a intrat cu partea frontală într-un grup de 5 persoane. Patru dintre acestea au fost practic proiectate în peretele imobilului de pe traiectoria de deplasare, impactul cauzând decesul acestora. Pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs accidentul rutier, s-a dispus efectuarea unei constatări criminalistice. Potrivit procurorului, “la începutul perioadei de vizibilitate şi prezenţă pe caroiaj, viteza de deplasare a autoturismului a fost de 80-85 km/h, ajungând la intrarea în staţia de călători la o viteză aproximativă de 115 km/h, creştere de viteză ce s-a produs cu circa 70 de metri înainte de impact. Starea de pericol a apărut din momentul intrării pe contrasens a autoturismului, de la circa 295 de metri faţă de staţia de călători. Pericolul s-a manifestat pe perioada evitării coliziunii cu cele două autoturisme ce se deplasau regulamentar pe sensul lor de mers şi s-a concretizat prin pătrunderea acestuia în alveola staţiei”.

Din păcate, nimeni nu le-a mai putut readuce la viaţă pe victime: Nicoleta Pîrlog, 41 de ani, (angajată la o fabrică de încălţăminte de pe Rm. Sărat), Mirela Iosub, 41 de ani, (gestionar la un magazin alimentar) Nicoleta şi Florin Oprea (ea, vânzătoare la raionul de peşte din Piaţa Mare, el, muncitor la Uzina de Apă), de 37, respectiv 40 de ani, şi Anişoara Toader, 52 de ani, operator la o firmă de valori.

În urma teribilului accident, a fost rănită şi Antoanela Lazăr. Femeia a suferit leziuni la gamba piciorului stâng, având nevoie de 16 zile de îngrijiri medicale.

Pe 14 aprilie 2016, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Marius Negoiţă. A doua zi, judecătorii au respins propunerea de arestare şi au dispus luarea măsurii arestului la domiciliu. Pe 21 aprilie, însă, Tribunalul Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului.
Categorie articol: 

Comentarii