Mergi la conţinutul principal

«Să termine investiţia şi apoi vedem cine se face vinovat!»

Faptul că "Vamed", contractorul general de la Spitalul Judeţean, vrea bani în plus de la Consiliul Judeţean pentru lucrările de la secţia Cardiologie şi Pediatrie a stârnit reacţii şi din partea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Francisk Chiriac, după ce cazul a fost mediatizat în ediţia de vineri a cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei". Acesta a comentat că primordial este ca investiţiile să fie finalizate, apoi se va analiza situaţia, iar vinovatul va fi tras la răspundere.
"După ce se finalizează investiţia, vedem cine a greşit şi să plătească. Trebuie întrebată atunci firma care a contractat Vamed-ul...Pe noi ne interesează ca investiţia să fie gata. Dacă noi punem frână acum şi lăsăm investiţia neterminată, lucrurile vor merge într-o direcţie greşită, din punctul meu de vedere. Trebuie făcuţi paşi rapizi ca acea investiţie să fie terminată cât mai repede. Vedem, cine, cum, de ce a cerut mai mulţi bani Vamed-ul, cine a semnat pentru hârtiile acelea. Am înţeles că e o sumă destul de mare, vreo 500.000 euro", a declarat Francisk Chiriac.
De asemenea, secretarul de stat susţine că interesul cetăţenilor trebuie pus mai presus de orice, întrucât construcţia nouă este destinată celor două categorii de vârstă care prezintă cel mai mare risc de îmbolnăviri: copiii şi persoanele de vârsta a treia. În plus, de această investiţie vor beneficia şi gălăţenii, ceea ce înseamnă mai mulţi bani pentru spitalul brăilean. "Eu unul le-aş spune: «Avem un contract ferm pe o anumită sumă, termină construcţia! Nu eşti în stare? Reziliază contractul, sunt clauze contractuale în care tu ai o garanţie, îţi iau garanţia. Cu garanţia respectivă îmi termin construcţia şi la revedere!». Prima oară când au venit la licitaţie nu ştiau că studiul de fezabilitate nu era făcut ca lumea? În momentul în care au constatat din timp, trebuia să oprească construcţia şi să spună «Noi nu suntem în stare şi nu mai facem lucrarea». Pe mine mă interesează ca acea construcţie să fie gata, ca medicii să presteze servicii pentru aceşti cetăţeni. Vă spun că va fi o mare realizare, pentru că va beneficia şi Galaţiul. (...) Sunt două secţii foarte importante: pediatria şi cardiologia. Sunt servicii pe care spitalul le va contracta cu Casa de Asigurări de Sănătate. Asta înseamnă bani mai mulţi la spital care va fi pe plus şi va putea să crească şi să supravieţuiască în calitatea serviciilor", este de părere PSD-istul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro