Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Nu ai nevoie de licenţă ca să salvezi vieţi pe drum»

• aceasta este tema aleasă pentru acest an de către Crucea Roşie şi se referă la prima reacţie pe care trebuie să o avem în caz că suntem martorii unui accident rutier • o simulare pentru exemplificarea acordării primului ajutor va avea loc astăzi, în Parcul Monument

 

Crucea Roşie - filiala Brăila marchează, astăzi, Ziua Mondială de Prim Ajutor, organizând o simulare de accident rutier în Parcul Monument, la ora 11.00, lângă spaţiul de joacă pentru copii (staţia de tramvai Polivalentă). Scenariul este următorul: în urma accidentului, au fost rănite cinci persoane. Voluntarii filialei vor interveni pentru salvarea celor cinci vieţi. Cei care se află prin zonă astăzi sunt invitaţi să vină, să vadă şi să înveţe primele măsuri de acordare a primului ajutor premedical de bază, ca să poată interveni în caz de necesitate oriunde se vor afla. Astfel de simulări au loc în majoritatea judeţelor din ţară, organizate tot de Crucea Roşie.

“Accidentele de circulaţie ucid în fiecare an aproximativ 1,25 milioane de persoane din întreaga lume. În România, în anul 2017, au fost înregistrate 1.951 decese, 8.624 de accidente rutiere grave şi 22.642 de accidente uşoare. Pentru a creşte gradul de conştientizare asupra acestor pericole, tema Zilei Mondiale a Primului Ajutor din 8 septembrie 2018 este «Prima reacţie la accidente rutiere». Suntem toţi utilizatori de drumuri, fie că suntem pietoni, şoferi, motociclişti, biciclişti sau pasageri. Riscurile accidentelor rutiere nu pot fi niciodată eliminate complet, dar există modalităţi de a le reduce şi de a oferi oamenilor mai multe şanse de supravieţuire. Una dintre cele mai bune metode este să înveţi primul ajutor, astfel încât să ai abilităţile şi instruirea necesare pentru a răspunde rapid - chiar şi de a salva o viaţă - dacă eşti la locul unui accident”, se arată într-un comunicat de presă emis de Crucea Roşie - filiala Brăila.

Societăţile Naţionale de Cruce Roşie şi Semiluna Roşie sunt cei mai importanţi furnizori de servicii de prim ajutor în aproape toate ţările din lume, potrivit aceluiaşi comunicat. În ţara noastră, Crucea Roşie Română oferă cursuri de prim ajutor, predând tehnicile şi informaţiile necesare pregătirii şi răspunsului imediat pentru a ajuta victimele accidentelor rutiere. O astfel de instruire sporeşte cunoştinţele şi abilităţile primului răspuns în rândul populaţiei generale, şoferilor, pasagerilor şi pietonilor, permiţându-le să ofere asistenţă imediată persoanelor rănite pe şosele.

“Chiar şi un singur caz de deces pe şoselele ţării este o tragedie. Cursurile noastre de prim ajutor sunt deschise tuturor şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu persoane, grupuri şi comunităţi pentru a salva vieţi. Acordarea primului ajutor poate fi învăţată de fiecare dintre noi, pentru a diminua efectele accidentelor”, a declarat Ioan Lefter, directorul general al Crucii Roşii Române.
Categorie articol: 

Comentarii