Mergi la conţinutul principal

«Dorel» de la Tancrad toarnă ciment cu mâna. Dragomir: «Nu plătim pentru lucrare!»

* unul dintre angajații firmei ce se ocupă de asfaltări în municipiu a fost suprins de un locuitor din cartierul Radu Negru în timp ce repară inelul unei canalizări lipind cimentul cu mâna * primarul municipiului a oferit o reacție pe acest subiect, susținând că lucrarea nu va fi plătită din bugetul local * se pare că angajații ce apar în filmare ar fi fost sancționați, iar lucrările ar urma a fi refăcute pe cheltuiala societății Tancrad

 

 

Imagini desprinse parcă din filmele de comedie au fost surprinse de un brăilean în cartierul Radu Negru, mai exact pe strada Sebeșului, acolo unde au loc lucrări de reabilitare a drumului. O echipă de muncitori ai “Tancrad”, firma care a semnat contractul pentru acel tronson în urma unei licitații, avea ca sarcină de a reabilita strada Sebeșului și de a ridica la nivel canalizările. Se pare că socotelile și măsurătorile angajaților nu s-au potrivit cu realitatea, astfel că în timpul lucrărilor ar fi spart inelul unei canalizări. Au încercat să repare greșeala și, pe principiul pur românesc “Las-o, mă, că merge și-așa”, unul dintre muncitori a luat ciment cu mâna și l-a izbit de pereții canalizării, pentru a ascunde eroarea. Ghinionul lui “Dorel” a fost că un locuitor din zonă a suprins întreaga scenă prin obiectivul smartphone-ului și l-a postat pe rețeaua de socializare Facebook. “Treabă de mântuială!!! Au spart inelul de la canalizare, au completat cu două mâini de nisip și gata lucrarea!”, este descrierea ce însoțește filmarea pe Facebook devenită virală.

Imaginile au fost vizualizate și de către primarul municipiului, Marian Dragomir, care a avut o reacție - la cald - tot în mediul online. Acesta a ținut să-l corecteze pe autorul filmării, spunând că muncitorul din clipul video folosește ciment, și nu nisip. Edilul a mai precizat că lucrarea nu va fi plătită, a menționat că angajații ar fi acționat de capul lor, după ce s-ar fi asigurat că inginerul nu se află prin preajmă și a amintit de firmele ce au câștigat licitații publice pentru asfaltare în municipiu, dar și de “bubele” unora dintre ele. Nu în ultimul rând, a mulțumit utilizatorilor de internet care i-au trimis filmarea. Mulțumim pentru filmare. Nu plătim pentru lucrare, chiar dacă este ciment (cel care a filmat a scris - nisip)! NU se pune cu «mâna» cimentul!!! Astfel de aspecte sunt descoperite de cetățeni sau de angajații primăriilor. «Doreii» trebuiesc eliminați, deoarece «pândesc» să plece inginerul de pe teren și revin la vechile lor practici. În Brăila au câștigat licitații publice pentru lucrări Tancrad, Dalex București, Promotas Brăila, Micatis Brăila (contract finalizat), IRIDEX București (contract finalizat), HidroSalt București (refuză să lucreze), Tehnologica Radion București (a abandonat lucrarea și acum plătește despăgubiri către primărie). Acum 20 de ani stabilea primarul cine lucrează. Acum nu mai este legal. Societățile depun oferte în sistemul național și câștigă licitația. Apoi, dacă nu lucrează... au drepturi... și te judeci 2 ani cu ei!!! Nemulțumirile vin mereu către primari în condițiile în care primarii nu fac parte din comisiile de licitație. Să mai vorbim de situațiile când comisia respinge un ofertant și CNSC București îl declarăștigător? În încheiere, încă o dată, mulțumesc pentru filmare, nu plătim lucrarea!!!”, a fost reacția primarului Marian Dragomir.

Se pare că muncitorii surprinși că ar fi reparat inelul de canalizare cu mâna ar fi fost sancționați de către angajator, iar lucrările vor fi refăcute pe banii societății.

Filmulețul cu pricina îl puteți urmări mai jos: (Sursa video: Facebook - Nu ești din Brăila dacă...)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro