Mergi la conţinutul principal

«Donaţi sânge în loc să vă turnaţi apă în cap! »

Răcoritoarea provocare a găleţii cu gheaţă turnate în cap, în scop umanitar, a prins şi la Brăila. Primii care au intrat în acest joc sunt politicienii. Chiar dacă nu se supun aceleiaşi reguli, brăilenii luptă tot pentru o cauză nobilă. Sensibilizaţi de apelul Ministerului Sănătăţii de zilele trecute, în care anunţa criza de sânge din spitale şi în centrele de transfuzii, partizanii Partidului Mişcarea Populară (PMP) Brăila, s-au decis ca prin gestul lor să popularizeze apelul oficialilor din Sănătate şi să-şi provoace partenerii din Opoziţie să doneze sânge. Cel care a spart "gheaţa" a fost vicepreşedintele PMP Brăila, Viorel Grosu, acesta nominalizând la rândul lui alte trei partide din Opoziţie, să se alăture acestui gest temerar menit să susţină nu una, ci două cauze umanitare. Grosu a dat provocarea mai departe membrilor PDL, PNL şi FC (Forţa Civică).
"Lansez o provocare politicienilor de dreapta din PDL, PNL şi FC. Nu le cer să-şi toarne apă cu gheaţă în cap, le cer să doneze şi ei la rândul lor sânge. Bineînţeles cei care pot şi vor. Asta pentru că am auzit de criza de sânge din spitale şi din centrele de transfuzii din ţară şi pentru că noi vom transforma acele tichete valorice în rechizite pentru elevii care vor începe şcoala pe 15 septembrie. Vom sprijini părinţii care nu-şi permit să le asigure copiilor rechizite şcolare. Îi rugăm pe colegii noştri ca după ce donează, să ne aducă acele tichete valorice pentru a le da o altă întrebuinţare", a declarat Grosu, în cadrul unei recente conferinţe de presă. Acesta şi-a onorat promisiunea chiar ieri, la primele ore ale dimineţii şi a donat 450 ml de sânge dând "leapşa" mai departe. "Nu nominalizez persoane, pentru că nu se ştie cine poate dona şi cine nu. Îi las pe ei să se decidă. Câte unul din fiecare partid", a mai adăugat tânărul politician.

Provocarea PMP, veste bună pentru medici

Conducerea Centrului de trasfuzie sanguină Brăila, dr. Magdalena Iugulescu, a declarat pentru "Obiectiv" că ieri, susprinzător, a crescut şi numărul donatorilor. Întrebată ce părere are despre campania derulată de PMP, doctorul a recunoscut că este o idee bună. "De regulă avem 30-40 de donatori în fiecare zi. Din fericire, astăzi (n.r.- vineri, 22 august) numărul donatorilor a crescut considerabil. Ca să înţelegeţi ce spun, acum, la ora 10.00 dimineaţa, sunt înscrişi la donare 50 de brăileni. Dar sunt mult mai mulţi care încă aşteaptă la donare şi au fost şi mulţi amânaţi din motive de siguranţă. Tot astăzi a venit şi Armata să doneze sânge dar au venit şi încă două cazuri de pacienţi care sunt internaţi la Bucureşti şi au nevoie de sânge", a explicat dr. Iugulescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro