Mergi la conţinutul principal

«Doctorul» în înşelăciuni a încercat să scape de arest

I-a luat tensiunea şi banii din cont. Trimis în spatele gratiilor, după ce s-a recomandat ca fiind medic militar şi a înşelat un bătrân, individul de 65 de ani, din judeţul Călăraşi, a contestat măsura arestării preventive. Ieri, judecătorii Tribunalului Brăila au respins contestaţia ca nefondată, după cum se arată pe site-ul instanţei. În aceste condiţii, "doctorul" ţepar a rămas în continuare în arest.
La data de 11 septembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Nicolae Cercel, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, instanţa dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat pe o durată de 30 de zile. Din probatoriul administrat în cauză, au precizat procurorii, a rezultat faptul că la data de 7 mai 2014, Cercel a acostat-o în public pe partea vătămată B.R., declinându-şi identitatea de medic militar, prezentând o carte de vizită şi vânzând bătrânului 3 recipiente cu cremă pentru boli reumatice, în schimbul sumei de 270 de lei. "Pentru că persoana vătămată nu avea în momentul respectiv suma de bani, cei doi s-au deplasat la locuinţa acesteia şi ulterior la o agenţie CEC Bank de unde persoana vătămată a extras în numerar suma de 1.094,50 lei, conform chitanţelor.. Pentru a întări convingerea persoanei vătămate cu privire la calitatea şi pregătirea sa, inculpatul a procedat şi la măsurarea tensiunii arteriale cu un tensiometru aflat în posesia sa. După realizarea înţelegerii şi predarea-primirea bunurilor şi contravalorii acestora, făptuitorul i-a mai solicitat persoanei vătămate, pe lângă banii deja obţinuţi şi oferindu-i în plus încă 4 recipiente, suma de 830 de lei, pe care s-a obligat să o returneze în aceeaşi zi, lucru care nu a mai avut loc", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. După ce şi-a dat seama că a fost păcălit, brăileanul lăsat fără bani, a sesizat organele de cercetare penală.

False legitimaţii de procuror

Timp de patru luni, escrocul cu titlu de "doctor" şi-a văzut de "afaceri", însă în data de 10 septembrie poliţiştii i-au dat de urmă, asupra lui fiind găsite diplome şi legitimaţii falsificate. Nicolae Cercel avea la el recipiente din plastic, conţinând o cremă de culoare verzuie şi etichetate cu inscripţia "Institutul German de Hernie de Disc, Spondiloză Cervicală, Artroză şi Prostată". Potrivit procurorilor, în posesia individului au mai fost găsite trei pretinse legitimaţii de procuror în cadrul Curţii de Apel Timişoara, Curţii de Apel Galaţi şi Tribunalul Medgidia, cu fotografia numitului Nicolae Cercel, însă confecţionate sub alt nume, două fotocopii ale unui pretins certificat medico-legal eliberat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Bucureşti pe alt nume. Cercel mai avea şi o fotocopie emisă de Institutul Colegial de Medicină Cluj, Facultatea de Medicină, pe alt nume, precum şi un tensiometru. "Documentele menţionate prezintă numeroase aspecte de falsitate, creând totuşi pentru persoane neavizate o aparenţă de realitate. Asupra inculpatului Cercel Nicolae au mai fost găsite 8 coli format A4 cuprinzând etichete identice cu cele aplicate pe recipientele identificate şi numeroase cărţi de vizită pe numele altor persoane, sub o pretinsă calitate de medic la Spitalele Militar Timişoara şi Fundeni", au mai arătat procurorii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro