Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

«Doctor» în înşelăciune

Înşelăciune cu funcţie. Un bărbat de 65 de ani, din judeţul Călăraşi s-a dotat cu legitimaţii şi diplome false, din care reieşea că are profesiile de medic şi procuror. Pozând în medic militar, individul a reuşit să înşele un bătrân din Brăila, căruia i-a vândut recipiente cu cremă, obţinând de la acesta şi un împrumut de 830 de lei. Ţeparul a ajuns în spatele gratiilor.
Miercuri, la ora 19.00, poliţişti de la Biroul Proximitate şi Ordine Publică l-au depistat, la intersecţia Căii Călăraşilor cu strada Pontonieri, pe Nicolae C., de 65 de ani, din comuna Dor-Mărunt, judeţul Călăraşi. Acesta avea asupra sa mai multe recipiente care conţineau o substanţă de culoare verzuie, etichetate cu inscripţia unui institut medical german, ceea ce a atras atenţia poliţiştilor.
"Asupra bărbatului au fost identificate mai multe înscrisuri şi obiecte, respectiv cărţi de vizită şi diplome, din care rezulta profesia de medic, legitimaţii din care rezulta profesia de procuror şi suma de 200 euro şi 930 de lei, care au fost ridicate în vederea cercetărilor. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că acesta ar fi autorul infracţiunii de înşelăciune, în dauna persoanei vătămate B. Radu, de 75 de ani, din Brăila, faptă comisă la data de 7 mai 2014, când şi-a declinat calitatea de medic militar, prezentând în acest sens şi o carte de vizită falsă", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. După ce l-a convins pe bătrân că este chiar medic, arătându-şi preocuparea pentru sănătatea celui acostat, bărbatul i-a vândut victimei, cu suma de 270 de lei, 7 recipiente cu cremă, pentru dureri reumatice. Totodată, ţeparul cu tupeu i-a solicitat brăileanului împrumut suma de 830 de lei, pe care a şi primit-o.
După ce poliţiştii au dat de urma falsului medic, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi efectuarea urmăririi penale faţă de suspect. Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă, iar în ziua de 11 septembrie suspectul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, care a emis mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile. Nicolae C. a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, din cadrul IPJ Brăila.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii