Mergi la conţinutul principal

«Brăila înseamnă acasă», la Centrul Cultural «Nicăpetre»

Sâmbătă, 22 august, ora 11.00, la Centrul Cultural "Nicăpetre", din strada Belvedere nr. 1, în cadrul programului cultural „Brăila înseamnă acasă", Claudia Coldas va susţine prelegerea „Pentru un Ev Mediu personal. Studiu de caz: Frăţia prerafaelită", în cadrul căreia va prezenta grupul tinerilor artişti englezi care au influenţat Europa.
Claudia Coldas este o tânără brăileancă, studentă la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Este membră a Centrului de Studii Medievale şi preşedinta Cercului de Istorie Medievală din Universitate şi este pasionată de cercetare, susţine prelegeri, participă la sesiuni ştiinţifice şi publică articole în presa on-line.
"De cele mai multe ori, istoria nu este altceva decât un şir de concepte ce trebuie definite. Un istoric ce doreşte să studieze Evul Mediu trebuie să fie conştient, în primul rând, de faptul că această perioadă istorică nu există. Nu este o entitate, aşa cum de multe ori suntem tentaţi să credem, ci un concept, un construct istoriografic. Acesta nu diferă foarte mult de un tablou deoarece capătă o imagine, mai mult sau mai puţin distorsionată, în funcţie de fiecare privitor în parte. Istoricul descoperă Evul Mediu prin intermediul surselor primare pe care le are la dispoziţie. Pictorul caută în schimb doar acele elemente pe care le poate reinterpreta într-o pânză pentru a transmite sentimente, lăsând la o parte «adevărul istoric»", este de părere Claudia Coldas.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro