Mergi la conţinutul principal

«Birdman», filmul cu cele mai mari şanse la Oscar

Pelicula "Birdman", a mexicanului Alejandro González Ińárritu, a obţinut cea mai importantă distincţie la gala celei de-a 26-a ediţii a Premiilor Asociaţiei Producătorilor Americani de Film (Producers Guild Awards -PGA), desfăşurată la Los Angeles, informează Reuters şi DPA.
Această comedie neagră, satiră a show-business-ului american, cu Michael Keaton în rolul unui actor care încearcă să-şi recucerească gloria pierdută, a primit premiul Darryl F. Zanuck Award pentru cea mai remarcabilă producţie, ceea ce plasează filmul printre marii favoriţi ai Oscarurilor.
În ultimii şapte ani, toate lungmetrajele care au câştigat cel mai mare premiu PGA au primit şi premiul pentru cel mai bun film acordat de Academia Americană de Film. În 2015, „Birdman" pleacă în cursa Oscarurilor de pe poziţia de mare favorit, cu un total de 9 nominalizări, la fel ca şi The Grand Budapest Hotel, al regizorului american Wes Anderson .
Birdman a surclasat alte nouă pelicule printre care Boyhood, în regia lui Richard Linklater, şi The Grand Budapest Hotel, ambele câştigătoare la cea de-a 20-a ediţie a Critics Choice Movie Awards.
La categoria Cel mai bun film de desene animate, producătorii americani de film au premiat The LEGO Movie, peliculă care nu a fost nominalizată pentru Oscar.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro