Mergi la conţinutul principal

«Afaceri» cu accidente înscenate pentru încasarea asigurărilor

au fost efectuate percheziții în Galați și Brăila care vizează mai multe infracțiuni din sfera economică, cei vizați fiind samsari de mașini care luau autoturismele de pe platforme de licitație online și de la firme de leasing, nu le plăteau și înscenau accidente pentru a încasa asigurârile • polițiștii gălățeni au intrat pe fir, iar cinci persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate și audiate, fiind vorba de bărbați din municipiul Galați

 

Escrocherii cu mașini achiziționate de pe platforme online, neplătite și “implicate” în false accidente, pentru încasarea asigurărilor. Samsarii de mașini din Galați și Brăila au fost în vizorul polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați, care au efectuat percheziții în cele două municipii. Cinci persoane au ajuns la sediul Poliției, fiind vorba despre cinci gălățeni.

Potrivit presei gălățene, la data de 10 mai, au fost efectuate percheziții în Galați și Brăila care vizează mai multe infracțiuni din sfera economică. Mai mulți suspecți au fost ridicați cu mandate de aducere de Poliția Economică și audiați.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Galați, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme și Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au pus în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiilor Galați și Brăila, în vederea administrării probatoriului în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru infracțiunile de înșelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune privind asigurările, fals în declarații, uz de fals, tentativă la fals în înscrisuri sub semnătură privată și tentativă la înșelăciune privind asigurările. De asemenea, s-a urmărit și identificarea suspecților și punerea în executare a 7 mandate de aducere", au transmis reprezentanții IPJ Galați.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au ridicat 5 telefoane mobile, un laptop, documente contabile și suma de 10.000 de lei.

După cum au stabilit anchetatorii, în perioada 2020-2021, persoanele bănuite au achiziționat de pe platforme de licitație online, precum și de la firme de leasing auto, autovehicule în valoare totală de 125.000 de euro, pe care nu le-au achitat, au refuzat să le restituie și le-au folosit pentru înscenarea unor evenimente rutiere soldate cu pagube materiale, în vederea obținerii sumelor asigurate.

În acest scop, au întocmit și în fals înscrisuri sub semnătură privată și au dat declarații organelor de poliție care să ateste nereal împrejurările producerii evenimentelor rutiere. Astfel, au fost depistate și conduse la sediul I.P.J. Galați, la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cinci persoane bănuite de comiterea faptelor menționate, fiind vorba de bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 57 de ani, toți din municipiul Galați. “După audierea acestora și după administrarea probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat, cu vârsta de 40 de ani, din municipiul Galați. Acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, unde a fost dispusă luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", mai precizează IPJ Galați.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro