Mergi la conţinutul principal

Ziua Porților Deschise la Prefectura Brăilei

• sâmbătă, 30 martie, de la ora 10.00, în zona Palatului Administrativ, vor fi organizate manifestări cu prilejul Zilei Instituției Prefectului • brăilenii vor putea face turul instituției și a sălilor în care se desfășoară ședințele de lucru ale Prefecturii și vor vizita standurile de prezentare ale Poliției, Jandarmeriei, ISU „Dunărea”, CMJ, Poliției Locale și Garnizoanei Brăila • totodată, în holul instituției, va fi amenajată o expoziție de icoane, o alta de cămăși tradiționale, precum și o prezentare în imagini a istoriei Mitropoliei Proilaviei

 

Instituția Prefectului - Județul Brăila organizează sâmbătă, 30 martie, de la ora 10.00, mai multe manifestări, cu prilejul Zilei Instituției Prefectului.

Astfel, pe platoul din fața Palatului Administrativ, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al Județului Brăila, Centrul Militar Județean Brăila, Garnizoana Brăila și Poliția Locală vor amenaja standuri de prezentare  a activităților curente, precum și a echipamentelor și tehnicilor din dotare.

Totodată, în interiorul clădirii, mai precis în zona Holului monumental, cu sprijinul Protoieriei Brăila, a Grupului „Poveștile Iei”, precum și a Muzeului Brăilei „Carol I”, vor fi organizate o expoziție de icoane, o expoziție de cămăși tradiționale românești, respectiv o prezentare în imagini a istoriei Mitropoliei Proilaviei. Participanții la eveniment vor putea urmări, de asemenea, un program artistic susținut de Fanfara Militară a Garnizoanei Brăila, Ansamblul etnofolcloric „Nicolae Bălan Pucioagă”, de la Valea Cânepii, și de Nicoleta Ghelase.

Tot sâmbătă, reprezentanții organizațiilor brăilene a vârstnicilor, precum și a tinerilor, vor susține scurte alocuțiuni prilejuite de Ziua Instituției Prefectului.

Nu în ultimul rând, cu ocazia Zilei Porților Deschise la Prefectura Brăila, participanții vor putea face turul instituției, precum și a sălilor în care se desfășoară ședințele de lucru.

„Instituția Prefectului reprezintă o punte esențială între guvernare și cetățenii României, iar consolidarea permanentă a acestei relații reprezintă fundamentul unei legături vitale pentru o administrație corectă. Fiecare cetățean merită să se simtă înțeles și sprijinit de către autoritățile locale. Sărbătorim Ziua Instituției Prefectului, ocazie cu care vă mulțumesc tuturor pentru încrederea și sprijinul acordat. Haideți să continuăm să construim împreună un viitor mai luminos pentru toți””, a declarat Prefectul Județului Brăila, Iulian Timofei.

Potrivit Legii nr. 348/2018, data de 2 aprilie a fost instituită ca Ziua Instituției Prefectului. Marcarea „Zilei Instituției Prefectului” are ca raţiune principală crearea unui eveniment simbolic pentru a reaminti că administrația publică este în slujba cetățenilor și pentru a recunoaște rolul Instituției Prefectului în dezvoltarea țării noastre din punct de vedere economic, cultural și social.

Acest eveniment are ca scop familiarizarea cetățenilor cu aspectele specifice activităţii de administrație publică şi stabilirea unor relaţii de încredere între cei care înfăptuiesc administrația publică și cetățeni, precizează reprezentanții Prefecturii Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro