Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeci de interlopi prezenti la procesul agresorului de la Tribunal

Holurile Palatului de Justitie au fost, ieri, intesate de interlopi si de jandarmi, veniti cu totii la procesul recidivistului Costel Gheorghe, din comuna Cazasu, individ arestat si, ulterior, trimis in judecata pentru tentativa de omor. Audierile, desfasurate sub protectia fortelor de ordine - jandarmi din cadrul Detasamentului mobil se aflau postati inclusiv in fata tribunalului, in autospeciale - au inceput la ora 12.00, magistratii continuind administrarea de probe si procedind la audierea martorilor, conform legii penale. Membru al gruparii "Catali" din anul 2003, Costel Gheorghe l-a injunghiat pe un membru al gruparii fratilor Buricea, Vasile Tincu zis "Saolin", la jumatatea lunii decembrie anul trecut, la doar doua zile de la liberarea din penitenciar. Incidentul singeros s-a petrecut la Palatul de Justitie, in conditiile in care, pentru paza institutiei, fusesera desemnati atunci doar sase jandarmi. Costel Gheorghe mai este cercetat intr-un dosar de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, impreuna cu alti 17 indivizi prezenti la tribunal in ziua in care l-a injunghiat pe "Saolin".
Inculpatul are numai 5 clase primare, insa a fost condamnat de mai multe ori. Ultima data, el a fost incarcerat in luna ianuarie 2006 si liberat conditionat pe data de 13 decembrie. Chiar in acea zi, precizeaza anchetatorii, Costel Gheorghe si-a cumparat un cutit cu suma de 80 de lei si l-a purtat cu sine, de frica celor din gruparea Buricea. Pe 14 decembrie, el a dat o petrecere la Cazasu, la care au participat printre altii Adrian Balan, Nicolae Patrascu si Traian Soare, zis "Mamaie", iar a doua zi s-a prezentat la Tribunal, pentru ca se desfasura procesul de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri al celor din gruparea "Catali". Recidivistul luase cu el si cutitul corp delict.
In acel moment, in zona Palatului de Justitie se aflau citeva zeci de "interlopi" din ambele grupari, fortele de ordine fiind clar in inferioritate numerica. Potrivit declaratiilor proprii, Costel Gheorghe ar fi fost agresat mai intii de catre fratii Buricea si alti doi indivizi, "Maghighi" si "Neveu" (afirmatiile nu au putut fi dovedite cu probe), pentru ca, ulterior, sa devina din "vinat", "vinator". El i-a urmarit pe fratii Buricea pina pe treptele tribunalului. "Neveu" si "Maghighi" l-au scuipat si l-au injurat pe Gheorghe, in final facindu-si aparitia un alt membru al clanului advers, Vasile Tincu, zis "Saolin", de 17 ani. Inculpatul a declarat ca ar fi vazut in acel moment un cutit in mina pustiului, motiv pentru care a scos, la rindu-i, cutitul, ca sa loveasca primul. "Saolin" a fost injunghiat in torace, pe holul dintre usile de acces in Palatul de Justitie si tirit spre scarile institutiei. Agresorul intentiona, de fapt, sa-si faca loc pina la Costica Buricea, "ca sa-l taie". El n-a mai apucat sa faca acest lucru pentru ca, in incaierarea generala, a fost imobilizat de fortele de ordine. Mai trebuie precizat ca inculpatul a fost, la rindul lui, lovit de Viorel Gagu, avind nevoie de 9 zile de ingrijiri medicale. Cit despre "Saolin", acesta a avut nevoie de 25 de zile de ingrijiri medicale, cu punerea in primejdie a vietii, el fiind injunghiat de trei ori.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii