"Viaţa e frumoasă", tabără de vară pentru copiii defavorizaţi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Viaţa e frumoasă", tabără de vară pentru copiii defavorizaţi

Înfiinţat în cadrul unui proiect derulat de Fundaţia "Inimă pentru Inimă", Centrul de zi "Viaţa e frumoasă" din Brăila a devenit, pentru al treilea an consecutiv, o adevărată tabără de vară pentru mai mulţi copii proveniţi din familii defavorizate din oraşul nostru. Timp de două săptămâni, reprezentanţii Asociaţiei "Medici voluntari italieni" din Milano se află la Brăila, unde încearcă să ofere o vacanţă de neuitat atât celor 14 micuţi beneficiari ai centrului, cât şi fraţilor lor, dar şi oaspeţilor sosiţi de la Fundaţia "Inimă pentru Inimă" Râmnicu Vâlcea. "Am fost într-o vacanţă cu corturile la Neptun şi nu puteam să nu ne oprim şi la centrul de la Brăila, unde copiii noştri îşi vor petrece timpul liber alături de colegii lor de aici şi de voluntarii italieni", a declarat Speranţa Alexandru, coordonatorul de proiecte al fundaţiei din Râmnicu Vâlcea. În această vară, voluntarii italieni, ajutaţi de patru tineri vâlceni, au amenajat curtea centrului într-un parc de distracţii, cu tobogane, leagăne, spaţii de joacă şi chiar o piscină, foarte apreciată pe vremea caniculară din ultima perioadă. Micuţii au fost încântaţi de vizita voluntarilor italieni, care le-au oferit jucării, s-au jucat împreună cu ei şi au organizat excursii la diferite obiective turistice din oraş (Grădina Zoologică, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Parcul Monument etc), dar şi din Tulcea (Acvariul) şi Galaţi (Grădina Botanică). Tabăra de vară se va încheia cu un carnaval, pregătit cu mare bucurie de toţi participanţii, la care este invitată şi Lidia Dobre, preşedintele Fundaţiei "Inimă pentru inimă".

Cursuri pentru educatori

Voluntarii italieni nu au avut în vedere numai activităţi de petrecere a timpului liber pentru cei mici, ci au organizat şi întâlniri cu părinţii, precum şi cursuri de formare pentru educatori. La instruire au participat 7 cadre didactice de la Grădiniţa "Sf. Nicolae", cu care Asociaţia lucrează de mai mulţi ani, precum şi cele 2 educatoare de la Centrul de zi, alături de părinţi ai copiilor beneficiari. "Cursurile au abordat mai multe teme, printre care bolile infecţioase, igiena ambientală, relaţia dintre sănătatea copilului şi a mediului, influenţa poluării asupra copiilor, un studiu realizat de doi medici voluntari din Italia", a precizat Marcello Cella, unul dintre voluntarii italieni. Doctorii au făcut vizite medicale copiilor şi famiilor din care provin, au studiat documentele lor medicale, având întocmite fişe ale tuturor membrilor, şi au dat sfaturi pentru o viaţă sănătoasă. De asemenea, au fost făcute vizite la domiciliile copiilor, în vederea acordării de consiliere socială, juridică şi psihologică a familiei. "Este un proiect social cu rezultate foarte bune. Suntem cunoscuţi în tot cartierul, fiind al treilea an de când funcţionăm. Scopul final al acestui proiect este prevenirea abandonului familial, ceea ce am şi reuşit", a spus Anton Urlich, coordonatorul Centrului de zi.

Voluntarii italieni au adus, ca de fiecare dată, şi ajutoare pentru familiile copiilor beneficiari ai centrului, constând în îmbrăcăminte, încălţăminte şi suplimente nutritive.

Centrul de zi, situat în cartierul Radu Negru, vizavi de Grădina Zoologică, a fost înfiinţat în 2008, în cadrul unui proiect derulat de Fundaţia "Inimă pentru Inimă" şi Asociaţia "Medici voluntari italieni", în parteneriat cu autorităţile locale. Grupul ţintă este format din copii preşcolari, cu vârsta cuprinsă între 3 - 7 ani, proveniţi din familii aflate în situaţii de risc, din municipiul Brăila. Aici se desfăşoară activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber, se face evaluare medicală periodică, iar familiile lor beneficiază de consiliere în scopul îmbunătăţirii relaţiilor cu copiii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro