Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ungaria, grav afectata de rafale puternice de vint

Serviciile de pompieri au primit peste 100 de apeluri telefonice pentru a ridica pomii si cosurile caselor, doborite de rafalele puternice de vint care au afectat sudul si vestul Ungariei duminica seara si luni dimineata, a afirmat un oficial citat de agentia MTI.
Luni dimineata, un copac a cazut peste o masina, pe drumul 67, in apropiere de Boszenfa, in sud-vestul Ungariei, provocind moartea soferului in virsta de 71 de ani, a declarat Tibor Dobson, purtator de cuvint al autoritatii pentru managementul situatiilor de urgenta.
Majoritatea apelurilor s-au inregistrat in zone unde s-au prabusit copaci si crengi, in regiunile Bacs-Kiskun, Somogy, Veszprem, Tolna si la Budapesta, a adaugat acesta. Mai multe cosuri de fum au fost doborite de rafalele de vint, a mai spus Dobson.
Potrivit unei avertizari publicate pe site-ul serviciului meteorologic, rafalele de vint cu viteza de 60 pina la 75 de kilometri pe ora vor continua pina luni dupa-amiaza, iar in unele zone din vestul si nord-estul Ungariei acestea pot atinge 75 pina la 95 de kilometri pe ora.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii