Mergi la conţinutul principal

Trusoul bebe se acorda in bani, pina la sfirsitul anului

Incepind din ianuarie 2007, mamicile beneficiaza de un sprijin financiar din partea statului atunci cind dau nastere unui bebelus. Masura era valabila pina la jumatatea anului, din iunie, beneficiarii urmind a primi acest drept sub forma de obiecte necesare nou-nascutului. Masura a fost aminata, mamicile urmind a primi ajutorul in bani, chiar daca au depus cereri dupa data de 31 mai.
Potrivit Legii nr. 482/2006 fiecare copil nou-nascut primeste gratuit un trusou care cuprinde haine, lenjerie si produse pentru ingrijire, in cuantum de 150 de lei. Pentru ca organizarea unei licitatii pentru acordarea acestor obiecte da multe batai de cap, masura a fost inlocuita cu acordarea banilor. Sumele se acorda pe baza de cerere, scrisa de oricare dintre parintii firesti ai copilului sau, in cazul cind nu se poate, prin imputernicit sau la cererea reprezentantului legal al copilului desemnat in conditiile legii. Cererea trebuie insotita de copia certificatului de nastere ori a extrasului documentului de nastere precum si de o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca persoana nu a solicitat acest drept in alta localitate. Aprobarea acordarii sumelor se realizeaza in termen de 5 zile de la depunerea cererii. Sumele se achita solicitantului in termen de 30 de zile de la depunerea cererii. Fondurile necesare pentru acordarea trusoului si cheltuielile aferente transmiterii drepturilor se asigura prin transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Precizam ca la nivelul municipiului Braila, pina in prezent, au incasat acest drept financiar 383 de persoane.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu