Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei leuti nascuti in captivitate la Zoo Braila

Dinastia leilor contina sa se extinda, in cadrul gradinii zoologice brailene. Pentru a patra oara, in ultimii sase ani, o leoaica a fatat, aducind pe lume trei mogildete neajutorate care, daca vor supravietui, vor ridica la noua numarul leilor ce pot fi admirati la Zoo Braila. Mama, Suzi, are patru ani, iar tatal, Petrica, este putin mai mic, ca virsta, are doar trei ani si opt luni. Pe linie paterna, cei doi sint frati, tatal lor, Ted, fiind, la cei 17 ani ai sai, decanul de virsta al clanului si parintele tuturor celor cinci lei - trei masculi si doua femele - ajunsi deja la maturitate. Ted se tine inca bine, in ciuda virstei lui considerate inaintate, in lumea leilor, insa cele doua leoaice mama cu care acesta a produs cu succes atitia urmasi, au murit de batrinete, in urma cu doi ani. Numarul urmasilor ar fi fost mai mare daca Gradina Zoo Braila n-ar fi dat la schimb, anul trecut, un leu si o leoaca, contra a doi ponei. Dupa cum ne-a marturisit seful gradinii, Petrica Mormocea, s-ar mai dori astfel de schimburi, insa nu prea se gasesc parteneri interesati sa preia lei si sa dea alte animale la schimb, deoarece numarul gradinilor zoologice a scazut dramatic in Romania ultimilor ani. Surprinzator, dupa cum ne-a declarat Petrica Mormocea, la Braila, numarul celor care viziteaza gradina zoo este intr-o continua crestere. "Asta-vara, au fost duminici cind am avut incasari de trei milioane, lucru de neconceput acum doi-trei ani. Din cite observam noi, numarul copiilor este in crestere, in orasul nostru", ne-a spus Mormocea. Potrivit acesteaia, la Zoo Braila, pot fi vazute, pe linga lei, multe alte animale: doua maimute, un jaguar, sase caprioare, doi ponei, doi iaci, trei ursi, o lama si multe pasari de rasa. Pretul biletelor este de 5.000 lei, pentru adulti, si 3.000 lei, pentru copii.
Cit priveste cei trei leuti veniti pe lume vineri, ingrijitorii de la zoo spera sa iasa cu bine din prima saptamina de viata, o perioada critica in care se vede daca au sanse de supravietuire sau nu. Deocamdata, mama lor nu a respins pe niciunul. Dimpotriva, ii alapteaza si este foarte grijulie, cu toate ca se afla la prima fatare, iar lipsa de experienta isi spune cuvintul in astfel de cazuri. Pentru a le mari sansele de supravietuire, ingrijitorii au grija sa fie in permanenta cald, in incaperea unde se afla cele trei mogildete care inca nu au facut ochi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii