Mergi la conţinutul principal

Traficul auto, restrictionat pentru doua ore in centrul orasului

Miine, intre orele 10.00 si 12.00, traficul auto va fi interzis in centrul istoric al orasului, in cadrul unei actiuni prin care se va marca Ziua Europeana fara Masini. De mai multi ani, un astfel de eveniment se organizeaza, in ziua de 22 septembrie, in orasele europene. In Braila, este al treilea an consecutiv in care Primaria raspunde initiativei Agentiei de Protectie a Mediului si impune restrictia circulatiei, pe citeva dintre arterele intens circulate ale municipiului.
"Pretutindeni in Europa, oamenii sint foarte preocupati de poluare si mobilitate urbana. In orase, multi oameni se pling de calitatea redusa a vietii: aer poluat, zgomot, ambuteiaje etc. Iar numarul masinilor este in continua crestere... De aceea, obiectivul major al campaniei europene "In oras, fara masina!", derulata in saptamina 16-22 septembrie, este de a constientiza publicul larg asupra necesitatii de a actiona impotriva poluarii cauzate de cresterea traficului motorizat in mediul urban. Deoarece nu este vorba doar de a lupta impotriva poluarii atmosferice si sonore, ci si pentru imbunatatirea calitatii vietii in oras. Initiativa europeana este centrata pe trei tipuri de masuri: incurajarea folosirii mijloacelor de transport public; cresterea gradului de informare a locuitorilor asupra consecintelor pe termen lung si a riscurilor asociate poluarii urbane; demonstrarea, in anumite zone restrictionate, a imbunatatirii calitatii vietii, prin reducerea traficului motorizat", se arata intr-un comunicat de presa semnat de Dumitru Bija, consilier de comunicare in cadrul APM Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu