Mergi la conţinutul principal

Teatru de Păpuși ”Cărăbuș”, invitat la două festivaluri

• este vorba despre Festivalul de Teatru pentru Copii ”Lumea Poveștilor” de la Reșița și Festivalul Internațional de Teatru Arlechino -„Caravana poveștilor” din Brașov

 

Teatrul de Păpuși ”Cărăbuș” Brăila duce poveștile mai departe, la copii din alte colțuri ale țării, luna aceasta fiind invitat la două festivaluri. Primul are loc chiar astăzi, 24 mai, când minunatul spectacol ”Aladdin și lampa fermecată”, în regia lui Geo Balint, va prinde viață pe scena Teatrului de Vest Reșița, în cadrul Festivalul de Teatru pentru Copii ”Lumea Poveștilor”. Spectacolul a fost creat pentru a le oferi copiilor o frumoasă lecție despre lucrurile cu adevărat importante în viață. Cum așa? Ei bine, așa cum afirma regizorul Geo Balint, problema bogăției este foarte puțin atinsă. Ce anume cere Aladin prima dată duhului lămpii? De mâncare...! Ce mai cere Aladdin de la lampa fermecată? Să se însoare cu fata pe care o iubește!

Apoi, săptămâna viitoare, pe 30 mai, Teatrul de Păpuși ”Cărăuș” Brăila va fi prezent la Festivalul Internațional de Teatru Arlechino -„Caravana poveștilor”, organizat la Teatrul Arlechino Brașov. De data aceasta vor participa la eveniment cu spectacolul ”Cântecul privighetorii”, regia Toma Hogea. Spectacolul prezintă o adevărată lume de basm. Împăratul Chinei află că există o privighetoare cu un glas unic, vrăjit și poruncește să fie adusă la palat, iar când o aude cântând, este fermecat de melodia ei minunată. Privighetoarea devine un oaspete de onoare la curte, dar nu este închisă într-o colivie și cântă din proprie voință. Spectacolul se dorește a fi unul modern, cu imagini și cadre teatrale, specifice universului inconfundabil al Chinei: rafinament, eleganță, stil, o coloană sonoră, cu atmosfera și tonurile specifice muzicii asiatice, totul într-o simbioză/armonie perfectă. Este o poveste despre frumusețea naturii și autenticitatea în fața artificiului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro