Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sprijin pe produs pentru legume de sera si ciuperci

Producatorii, asociatiile producatorilor si exploatatiile agricole care detin si administreaza sere Incalzite si ciupercarii In spatii climatizate, si care valorifica produsele conform standardelor In vigoare vor beneficia, anul acesta, de sprijinul direct pe produs. Decizia a fost luata in urma cu doua zile si va fi reglementata prin Hotarire de Guvern. Sprijinul financiar are scopul de a stimula productia si calitatea legumelor de sera si de a Incuraja productia de ciuperci cultivate.
Sustinerea financiara se va acorda pentru produsele recoltate si livrate din serele Incalzite, din ciclul I de productie, pina la 30 iunie a.c. Pentru ciupercile cultivate In spatii climatizate, sprijinul direct se acorda pentru productia recoltata si livrata pina la 31 decembrie.
Pentru legumele de sera, producatorii vor primi 6 milioane de lei/tona, iar pentru ciupercile cultivate, 8 milioane de lei/tona. Pe total, sprijinul direct al statului este In valoare de 100 miliarde de lei vechi si este prevazut in bugetul Ministerului Agriculturii.
"Beneficiarii trebuie sa faca dovada ca au consumat si platit furnizorilor energie termica sau au consumat si platit gaz metan, energie electrica sau combustibil de orice tip utilizat In centralele proprii pentru producerea energiei termice", a precizat Elena Schipor, purtator de cuvint al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila.
Sprijinul se acorda prin intermediul sucursalelor Agentiei de Plati si Interventie In Agricultura (APIA).
Incasarea sprijinului financiar In mod nejustificat, prin Inscrierea sau atestarea de documente ori situatii nereale, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda Intre 100 si 300 milioane de lei vechi si restituirea sumelor Incasate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii