Mergi la conţinutul principal

Simbol ascuns într-un cadou


Oamenii mereu au crezut că un dar poate să apropie lumea mai mult. Şi poate că asta e adevărul. În fond, de ce nu ar fi? Întâlnim deseori cazuri când o împăcare se rezolvă prin a oferi celui drag un cadou dorit sau surprinzător, care să îl înveselească şi să îi confere stabilitate alături de tine.
Ştim cu toţii că schimbările produse odată cu evoluţia noastră ca indivizi a determinat o modificare a modului în care s-au perceput darurile oferite ocazional sau din pură plăcere. Lumea a început să tindă spre cadouri excentrice, important fiind preţul investit şi nu valoarea sentimentală a gestului în sine.
Mulţi au uitat să păstreze acea bucurie presărată în suflet de gestul sensibil şi au ajuns în punctul în care impresia pe care o lasă celorlaţi cu privire la ceea ce li se dăruieşte să fie mult mai importantă însă nu e cazul să generalizăm.
Sunt tipuri de oameni cărora li se înfăţişează ideea de iubire prin simplele gesturi ale celor dragi, care se bucură de orice atenţie indiferent cât de mică şi care nu uită să zâmbească gingaş când privesc cadoul oferit cu sinceritate. Sunt simboluri desprinse din darurile oferite din suflet,oferite de iubiţi sau de cei mai buni prieteni. De fapt,acestea sunt cadourile care rămân cele mai dragi..
Oferim mereu cadouri prietenilor, iubiţilor, familiei şi colegilor de clasă încât ajungem să ne referim la tipuri diferite de surprize, fiecare având un aspect şi conţinut deosebit. Aniversarea colegului din generală,majoratul băiatul din bancă a doua, petrecerea ţinută în cinstea şefului de la serviciu,sunt câteva din exemplele concludente când tu ai ocazia perfectă de a reuşi să oferi un cadou care să placă sărbătoritului. Însă nu te încrede! Nu intodeauna ceea ce oferi chiar place! Zâmbetul schiţat uneori din bun simţ nu înseamnă neapărat că alegerea ta a fost cea corectă.
Haideţi să ne gândim puţin la modul în care sunt percepute astăzi darurile pe care elevul le înmânează profesorilor. Ce părere aveţi? Hmm... Vă gândiţi la ce cred eu? Bineînţeles! Adesea se creează în jur un zvon conform căruia cel de la clasa "x" oferă mereu profesorului "y"diverse bunuri înfăţişate sub aspect de simple cadouri pentru a nu întâmpina dificultăţi pe parcursul întregului an şcolar, ori astfel se pierde sensul deplin al cuvântul şi sinceritatea cu care ar trebui să fie dăruit, dispare. Totul ia forma unei farse învelită doar într-un ambalaj aspectuos iar un cadou nu asta implică, ci ideea de gentileţe, de strop de bucurie.
Nu trebuie să uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte dar care merită,de cadourile simple ce ne sunt oferite cu drag. Să nu uităm să preţuim o floare, un mărţişor, o braţară împletită manual atunci când ne sunt oferite de persoanele care ne apreciază. Cele enumerate mai sus sunt forme de cadouri presărate cu un gând bun şi care valorează sentimental mai mult decât lucrurile materiale pe care le poţi primi fără să te bucuri deplin, în lipsa afecţiunii faţă de cel de lângă tine şcazul celor mai mulţi români înstăriţi care se limitează doar la elementele aparenţei ce fac deliciul publicului.
Nu toţi oamenii sunt amatori de cadouri costisitoare. Gesturile pe care le faci simţindu-le, devin cele care contează, atât în viaţa de cuplu cât şi în relaţiile cu ceilalţi.
Cadoul îmbrăca în fond forma omului. Te ghidezi după simţiri şi cumperi ceea ce crezi că va plăcea.
Nu trebuie să ne pierdem inocenţa în faţa unor simple daruri. Nu trebuie să aspirăm doar la cadouri scumpe, ci trebuie să remarcăm care e de fapt simbolul ascuns în spatele unui gest, pentru a simţi măcar pentru o clipă că lumea îţi surâde în momentul în care tu zâmbeşti în faţă unei surprize ce nuanţează coloritul curcubeului în forme simple.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro