Mergi la conţinutul principal

Sfârşit de investiţie cu sfeştanie, la Piaţa Concordia

• conducerea APT a organizat o slujbă religioasă în sectorul recent reabilitat al pieţei • trei preoţi au binecuvântat lucrările finalizate aici, iar şefii APT speră ca această ceremonie să fie de bun augur

 

Reabilitarea Pieţei Concordia, mai exact a porţiunii de circa 3.000 metri pătraţi aflate în grija Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor (APT) Brăila, este aproape gata, în prezent fiind nevoie doar de vopsirea unor panouri exterioare, după cum ne-a explicat Meluţa Drăguţ, directorul APT. Investiţia s-a ridicat la circa 500.000 lei (5 miliarde de lei vechi n.n.) şi a presupus o serie întreagă de transformări: s-a montat o copertină din folie de plastic şi o instalaţie de iluminat performantă, astfel încât comercianţii să fie protejaţi de intemperii, şi să îşi poată desfăşura activitatea până la ore târzii, inclusiv în timpul iernii. De asemenea, a fost schimbat pavimentul pe toată suprafaţa administrată de APT, au fost achiziţionate tarabe noi şi, nu în ultimul rând, a fost amenajat un spaţiu nou, destinat exclusiv pentru sectorul de brânzeturi. Acesta este dotat cu vestiare şi baie pentru comercianţi, având prevăzut şi un spaţiu special pentru depozitarea mărfii. S-a montat şi o un aparat de aer condiţionat, iar vitrinele frigorifice în care vor fi expuse mărfurile sunt nou-nouţe. APT a încheiat contract cu trei firme, toate din Brăila, pentru implementarea investiţiei. Astfel, am fost informaţi că de montarea noului paviment s-a ocupat firma “Olcocons” SRL, copertina a fost montată de “Plotter Design”, iar amenajarea sectorului de brânzeturi a fost făcută de “Alboro” SRL.

Iar pentru ca investiţia să dea roade, iar tarabele noi din perimetrul proaspăt amenajat să fie închiriate de cât mai mulţi comercianţi, care să se dovedească a fi cât mai serioşi cu clienţii, conducerea APT a considerat că e nevoie şi de puţin sprijin divin. Astfel, joi, 8 august, s-a făcut o sfeştanie în piaţă, oficiată de trei preoţi, care au încercat să dea locului o energie cât mai pozitivă.

Deocamdată, multe dintre tarabe încă nu sunt închiriate, cei mai mulţi dintre comercianţi preferând să stea tot în sectorul neamenajat, deţinut, după cum se ştie, de afaceristul brăilean Simion Cloşcă. “E frumos cum s-a amenajat spaţiul celor de la Pieţe, dar deocamdată nu ne mutăm acolo, stăm tot aici, unde ne ştie lumea şi avem deja vadul format”, ne-a spus o comerciantă care vindea la o tarabă din sectorul lui Cloşcă.

Directorul APT, Meluţa Drăguţ, consideră, însă, că e o chestiune de timp până când toate tarabele din sectorul proaspăt reamenajat vor fi închiriate. “Deja avem vreo 5 - 6 cereri şi continuăm să primim. E adevărat că vadul comercial se face mai greu, dar până la urmă, la ce condiţii avem acum în porţiunea noastră de piaţă, o să avem tot mai mulţi doritori”, s-a declarat convinsă şefa APT.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro