Mergi la conţinutul principal

Sens giratoriu din balize de plastic la intersecţia Cuza cu Calea Galaţi

Amenajarea de sensuri giratorii din balize de plastic continuă, după ce cel din intersecţia străzii Comunei din Paris cu Şos. Focşani, pus pe poziţie în urmă cu circa două luni, şi-a dovedit utilitatea. Ieri, Primăria a început să lucreze la un sens giratoriu la fel de simplu şi de ieftin în intersecţia bulevardului Cuza cu Calea Galaţi. Şi acesta este făcut tot din balize de plastic şi va costa doar câteva sute de lei deoarece, atât timp cât balizele existau deja în dotarea Primăriei, investiţia propriu-zisă constă doar în realizarea marcajelor rutiere şi amplasarea câtorva indicatoare metalice noi. Totodată, vor mai fi făcute câteva intervenţii minore asupra trotuarului de pe Calea Galaţi şi a scuarurilor de pe bulevardul Cuza. "Este vorba despre decuparea a câte jumătate de metru din trotuarele respective, pentru mărirea spaţiului din intersecţie", ne-a explicat primarul Aurel Simionescu. Acesta a precizat că, după giratoriul de la Cuza cu Calea Galaţi, urmează să mai fie realizat unul similar şi la intersecţia străzii Mircea Mălăeru cu şoseaua Brăila - Galaţi, la intrarea spre trecerea bac Smârdan.
În altă ordine de idei, primarul Simionescu ne-a declarat că realizarea sensurilor giratorii definitive, în intersecţia Cuza cu Calea Galaţi şi Comuna din Paris cu Şos. Focşani, rămâne momentan în suspensie. "Având în vedere discuţiile legate de costurile acelor sensuri giratorii definitive, deocamdată o să ne rezumăm la acestea provizorii, din balize de plastic, să vedem exact ce impact au asupra traficului şi ce fel vor fi primite de şoferi. Cum vom proceda în continuare, dacă le mai facem sau nu pe cele definitive, urmează să luăm o decizie", ne-a declarat edilul-şef al Brăilei. Reamintim că, în urmă cu două luni, Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat alocarea a 570.000 lei (5,7 miliarde de lei vechi n.n.) pentru construirea a două sensuri giratorii. Decizia a fost intens comentată la nivelul societăţii civile brăilene, suma fiind considerată exagerat de mare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu