Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seful Garzii Financiare, cercetat de esaloanele superioare

Garda Financiara centrala, precum si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), din cadrul Ministerului Finantelor Publice, s-au sesizat cu privire la inadvertentele, semnalate de jurnalistii nostri, din declaratia de avere din 2005 a sefului Garzii Financiare - Sectia Braila, Marcel Constantin. Practic, potrivit comisarului general al Garzii Financiare, declaratia de avere a lui Constantin constituie subiectul unei verificari asidue la nivel central, si, potrivit unui comunicat remis redactiei noastre de catre purtatorii de cuvint ai Ministerului Finantelor Publice, faptul ca Marcel Constantin nu si-a evidentiat toate veniturile in declaratia de avere a fost semnalat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), care va emite o decizie in scurt timp. Punctele slabe ale declaratiei lui Marcel Constantin erau neevidentierea unei prime de la Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS), sumele record scoase din cultivarea cerealelor si faptul ca sotia sefului Garzii a asigurat asistenta financiar-contabila unor firme.

"Cercetarea acestui aspect solicita o perioada de timp adecvata"

In urma articolului nostru "Sume lipsa in declaratia de avere a sefului Garzii Financiare", s-au sesizat Ministerul Finantelor Publice, care l-a rindu-i a avertizat ANAF si Garda Financiara centrala. Printr-un comunicat de presa, comisarul general Adrian Cucu ne-a declarat ca institutia pe care o conduce a inceput cercetarile in acest caz.
Iata si aspectele fata de care, punctual, s-a sesizat Garda Financiara: Marcel Constantin, comisarul sef al Garzii Financiare Braila, nu si-a trecut, in ultima declaratie de avere, data in 2005, veniturile incasate de la Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor, intre care o prima de 15 milioane de lei, din vremea in care acesta era vinator si membru in consiliul asociatiei. In aceeasi declaratie de avere, Constantin a afirmat ca ar fi scos, din cultura cerealelor pe 7,2 ha, suma de 230 de milioane lei, adica aproximativ 32 de milioane la hectar, suma care a stirnit invidie printre agricultorii braileni, fiind aproape imposibil de realizat. In plus, in aceeasi declaratie de avere mai apare mentiunea potrivit careia sotia sefului Garzii Financiare, care este pensionara, a asigurat asistenta financiar-contabila unor firme, obtinind din aceasta activitate peste 40 de milioane de lei.
Aceleasi aspecte au ajuns si la urechile Ministerului Finantelor Publice, in subordinea caruia este si Garda Financiara. "Serviciul de Presa al ANAF urmeaza sa formuleze un raspuns in urma consultarii conducerii ANAF si a Garzii Financiare Centrale", ne-a informat Serviciul de Comunicare si Relatii Publice, din cadrul Ministerului Finantelor Publice.
Reamintim ca atunci cind l-am intrebat pe Marcel Constantin cum de nu si-a trecut prima de 15 milioane de la AJVPS in declaratia de avere, acesta ne-a spus "Vedeti ca am trecut la "alte venituri"!", fapt care, insa, nu s-a probat, spatiul respectiv din declaratia de avere nefiind completat. Vom reveni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii