Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scrumbia de Dunare a devenit delicatesa

In calendarul sarbatorilor populare de primavara, o zi insemnata este Duminica Floriilor, ultima dinaintea Pastelui. In ziua de Florii, datina este sa se manince peste, fiind dezlegare la peste. Dupa 6 saptamini de post era de asteptat ca zilele acestea magazinele specializate in comercializarea produselor piscicole sa fie luate cu asalt. Numai ca, desi marfa este din belsug si aglomeratia specifica sarbatorilor, cumparatorii ii numeri pe degete. Cel putin aceasta era atmosfera vineri, in Piata Halelor. Scrumbia de Dunare, in anii trecuti "vedeta" pietelor, lipsea cu desavirsire ieri .
Concret, in jurul orei 11.00, brailenii care au colindat pietele din municipiu in cautarea mult rivnitei scrumbii, au putut constata, cu stupoare, ca galantarele sint goale. Desi scrumbia de Dunare s-a vindut la un pret piperat, 18 lei/kg(cu 6 lei mai mult decit in aceeasi perioada a anului trecut), chiar inaccesibil pentru multi braileni, totusi marfa s-a epuizat inca de la primele ore ale diminetii. Motivul? Dupa cum ne-au spus comerciantii, este foarte putina si "pica greu". "Nu mai avem scrumbie de Dunare, s-a terminat. S-a vindut cu 180.000 pe kg" ne-a informat o vinzatoare.
Totusi, cei care vor sa isi potoleasca pofta de scrumbie pot opta pentru cea congelata, oceanica, la un pret accesibil, 6 lei/kg (60.000 lei vechi), si pentru care nu trebuie sa se trezeasca cu noaptea in cap.
Pietele din municipiu sint insa pline de alte sortimente de peste, preturile fiind variate in functie de specie si marime. Astfel, cei cu dare de mina pot pregati pentru masa de Florii, crap pe care il gasesc la 150.000 lei pe kg, salau la 140.000 - 150.000 lei pe kg sau file de novac la 100.000 lei pe kg.
Brailenii care vor totusi sa aiba peste pe masa, in duminica Floriilor, dar nu isi permit sa cheltuiasca prea multi bani, pot cumpara novac - 65.000 lei/kg, singer - 60.000 lei/kg, macrou congelat - 65.000 lei/kg, merluciu 65.000 lei/kg, caras - 50.000 lei/kg, platica - 45.000 lei/kg sau babusca la 28.000 lei/kg.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii