Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sarbatoarea muzicii continua sub semnul geniului mozartian

Cursurile de Maiestrie Artistica "Master Classes Mozart 2006" desfasurate saptamina aceasta la Braila, sub indrumarea sopranei Mariana Nicolesco, continua cu doua evenimente de mare clasa. Joi seara, a avut loc un eveniment memorabil pentru cei prezenti in sala. Probele acustice pentru ariile interpretate de Mariana Nicolesco ce vor ilustra conferinta pe care o sustine, simbata, dr. Stephan Poen si alte arii cintate de marea soprana au prilejuit asistentei stari de emotie si incintare, incit au aplaudat minute in sir, vocea si magia artistica a maestrei. Au continuat apoi repetitiile, fiecare asumind cu mai mult curaj propria personalitate, asa cum le-a cerut Mariana Nicolesco.
Dat fiind numarul extrem de mare de participanti la editia din acest an a Cursurilor de Maiestrie Artistica de la Braila, Mariana Nicolesco a procedat ca si in alte ocazii, reunind pe scena in acelasi moment si pentru aceeasi secventa muzicala, toate sopranele care interpreteaza, de pilda, rolul Gildei, toate mezzosopranele interprete ale Maddalenei, toti tenorii care cinta rolul Ducelui de Mantova si toti baritonii care-l incarneaza pe Rigoletto. Fiecare a lucrat individual cu celebra soprana, revenindu-i apoi cite o linie muzicala in contextul general. La fel in scenele din Don Giovanni de Mozart sau din La Traviata de Verdi. Potrivit marii artiste, tenorul Ion Timofti din Chisinau pare sa fie una dintre revelatiile acestei editii a evenimentului, ca si tenorul brasovean Liviu Iftene, sau tenorii mexicani Hector Lopez si Cesar Sanchez. La fel, soprana Aurelia Vratie din Brasov si mezzosoprana Carmen Topciu, originara din Braila, s.a.

Maestri ai cintului liric, distinsi cu titluri onorifice de catre soprana Mariana Nicolesco

Programul de astazi, incepind de la ora 18.00, cuprinde conferinta despre marile roluri dramatice mozartiene in interpretarea sopranei Mariana Nicolesco, considerate din punct de vedere fonologic, tehnic si estetic, sustinuta de dr. Stephan Poen. Urmeaza reprezentatia cu opera intr-un act "Bastien und Bastienne" compusa de Mozart la virsta de numai 12 ani, interpretata de studentii Catedrei de Canto a Universitatii "Transilvania" din Brasov, condusa de Mariana Nicolesco.
Miine seara, incepind de la ora 17.00, publicul este invitat la un adevarat maraton liric, in care Mariana Nicolesco si cei 76 de tineri artisti, participanti la Cursurile de Maiestrie Artistica Master Classes Mozart 2006, vor aduce omagiu muzicii, geniului muzicii si al tineretii, cu arii, duete si scene din propriile sale capodopere si ale altor maestri.
In cadrul acestei manifestari finale, Mariana Nicolesco va decerna Diploma de Onoare si Medalia de Aur a Fundatiei Darclee Maestrului Alexandru Farcas pentru "viata daruita artei si pentru indrumarea exceptionala a atitor tinere talente care au stralucit si stralucesc la toate manifestarile culturale".
Maestrul Nicolae Herlea, care a sosit la Braila, joi seara, si a asistat cu incintare pina la miezul noptii la spectacolul Master Class al Marianei Nicolesco impreuna cu tinerii ei prieteni, va primi din partea ilustrei soprane Diploma de Onoare si Medalia de Aur a Fundatiei Darclee pentru "frumusetea extraordinara pe care ne-a daruit-o cu vocea sa incomparabila, cu arta cintului, cu prezenta sa fidela in mijlocul publicului".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii