Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariul directorului de la "CET" - tinut secret fata de consilierii municipali

Consilierilor municipali li s-a refuzat accesul la informatii in ceea ce priveste salariul directorului de la "CET" SA, societate aflata in subordinea CLM. Ieri, in cadrul sedintei ordinare a CLM, plenul a aprobat un proiect de hotarire privind drepturile care se acorda reprezentantilor CLM in AGA societatii. Deoarece in cadrul hotaririi se stipula ca reprezentantii CLM in AGA "CET" au dreptul la o indemnizatie de 10% din salariul fix brut al directorului general, dar nu mai mult de 25% din salariul mediu brut realizat la nivelul societatii, in luna anterioara celei in care au loc sedintele, unii dintre consilieri, cum ar fi PLD-istul Grigore Potec, au cerut sa li se spuna care este salariul directorului. "La mapa nu vad raportul directorului privind cuantumul pentru indemnizatii. Nu se spune care e salariul directorului, desi au fost foarte multe discutii. Trebuie sa stim si noi, ca e din bani publici. Sa fie la vedere ca sa putem stabili clar cit dam. 10%, 15%, 20%... Doar e vorba de bani publici. Trebuie sa stim despre ce sume vorbim. Vrem sa stim care e salariul de incadrare al directorului. Daca nu ni se spune, eu votez impotriva, deoarece sint bani publici si nu vreau sa ne jucam cu ei", a precizat Potec.
La rindul sau, consilierul liberal Vasile Varga a adaugat: "Sint 5 colegi de ai nostri prezenti aici care sint in AGA. Sa ne raspunda ei, ca stiu. Cineva sa ne spuna si noua. Sint mandatati sa ne reprezinte, banii ii iau legal, asa ca nu vad de ce se ascund".
In ceea ce il priveste, consilierul PSD Doru Damian a incercat sa isi lumineze un pic colegii, explicindu-le ca "salariile sint confidentiale, dar baza de calcul pentru salariul unui director de regie autonoma pleaca de la nivelul salariului unui secretar de stat, la care se adauga sporuri specifice". Intre timp, cei 5 consilieri CLM care fac parte din AGA "CET" au preferat sa taca milc si sa isi lase colegii in ceata. Este vorba despre Petrica Popa (PNL), Sorin Bosneag (PSD), Ion Sterian (PNL), Constantin Teodorescu (PNL), Stelian Barbu (PRM). Cu 6 abtineri - ale consilierilor PD - si un vot impotriva - al lui Potec, hotarirea a trecut si, la propunerea primarului, s-a stabilit indemnizatia consilierilor la 15% din salariul directorului, oricare ar fi acela.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii