Mergi la conţinutul principal

Să aveţi un an prosper şi pe Dragnea premier!

“La temelia întregii mele activităţi au stat întotdeauna respectarea şi aplicarea exemplară a Constituţiei, a legilor, cinstea, corectitudinea, onestitatea şi moralitatea”. Aşa se prezintă Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, pe pagina de internet a instituţiei pe care “cu onoare” o conduce.

Ei bine, de luni încoace, acest model de “integritate si onestitate”, acest “garant” al respectării legilor ţării, se dă de ceasul morţii să găsească o portiţă astfel încât Liviu Dragnea să poată fi înscăunat prim ministru la Palatul Victoria. Din punctul lui de vedere, faptul că Dragnea este condamnat penal, definitiv, dar şi cercetat penal într-un alt dosar decât cel pentru care a primit deja condamnarea, nu poate constitui un impediment în a fi numit premier al României, atâta vreme cât electoratul şi-a exprimat dorinţa. Drept urmare, analizează serios posibilitatea atacării la Curtea Constituţională a legii privind organizarea Guvernului, care interzice persoanelor condamnate să facă parte din Guvern. Un sinistru. Un lingător de blide. Un ciolănar. Mi-e atât de silă!

Victor Ciorbea însă nu e singur, mai mulţi lideri ai partidului câştigător ieşind public în ultimele zile pentru a cere expres găsirea unei soluţii astfel încât “voinţa poporului” să poată fi respectată. În caz contrar, se poate ajunge până la suspendarea preşedintelui, ameninţă ei sus şi tare. De parcă Iohannis a fost ales de extratereştri, nu tot de popor, şi-l pun şi-l dau jos după cum vor unii sau alţii, o clică sau alta.

Mă rog, nu cred că se va ajunge până aici. Dar, să fie clar, dacă PSD chiar şi-l doreşte pe penalul Dragnea prim ministru (eu tot sper că or mai fi şi oameni cu capul pe umeri în partidul ăsta!), mai devreme sau mai târziu se vor găsi toate soluţiile necesare astfel încât să se pună serios problema de a fi uns oficial “capo di tutti capi”, mai ales că, “ARE TOATE CALITĂŢILE ŞI ABILITĂŢILE NECESARE”. Scenariul chiar e posibil, luaţi-l în serios, căci, iată, sub sloganul “penali din toate organizaţiile uniţi-vă!”, în doar câteva zile de la alegeri, deja s-a format un adevărat zid în jurul lui şi aspiraţiilor lui de-a dreptul nesimţite.

Trist pentru tine, române, votant sau nevotant PSD, dar cetăţean corect şi onest. Căci, în acest scenariu, deja nu mai vorbim de susţinător al unui partid sau altul, al unei doctrine de stânga sau de dreapta. Acceptarea unui condamnat şi cercetat penal în cea mai importantă funcţie executivă ţine de onoare, de respect, de “mândria de a fi român” în adevăratul sens al cuvântului. Ţine, la urma urmei, chiar de siguranţă, căci, te întreb române, indiferent cu cine şi dacă ai votat, chiar te simţi confortabil să-ţi laşi viitorul, banii, bunurile, în mâinile unui condamnat?

Te întreb, însă, în special pe tine, votant psd, pentru asta ai pus ştampila? Pentru ca un penal să ajungă în fruntea Guvernului? Asta a însemnat pentru tine mândria de a fi român?

Dacă nu, acţionează în consecinţă, penalul acesta se cocoaţă şi pe votul tău.

Dacă da, atunci m-ai golit de argumente. Dormi liniştit! Avocatul tău, pentru că tu eşti poporul pe care-l apără moralul şi corectul de Victor Ciorbea, veghează pentru tine.

Eu, una, nu pot fi de acord cu aşa ceva.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro