Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Revolta intr-o inchisoare din Grecia

Calmul a fost restabilit, vineri la prinz, in inchisoarea de la Trikala, din centrul Greciei, unde in timpul noptii a fost declansata o revolta a detinutilor care protestau fata de conditiile de incarcerare, au anuntat surse judiciare citate de AFP.
Circa 60 dintre cei 280 de detinuti din inchisoarea de la Trikala au participat la revolta, acceptind sa se retraga in celulele lor abia dupa ce au inminat unui magistrat sosit pentru negocieri o lista cu cererile de imbunatatire a conditiilor de detentie din aceasta inchisoare suprapopulata.
Centrul de detentie de la Trikala are o capacitate de 180 de locuri.
Revolta a fost declansata la miezul noptii, cind detinutii care refuzasera sa se retraga in celulele lor s-au reunit in curte, unde au incendiat mai multe saltele.
Inchisoarea a fost incercuita imediat de un numar impresionant de forte de politie.
Suprapopularea este o cauza recurenta de tensiuni din inchisorile elene, unde sint detinuti si numerosi straini, in special romani si albanezi
Doi detinuti romani si unul grec au murit, la inceputul lunii aprilie, in urma unui incendiu de la penitenciarul de maxima securitate Korydallos, dintr-o suburbie a Atenei. Ministrul grec al Justitiei, Anastassios Papaligouras, l-a demis din functie pe directorul inchisorii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii