Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rețete pentru o alimentație corectă a copiilor - Ziua 6

* Inginer Marius BOBOTAN, specialist în nutriție, director executiv Titan Group, vine în întâmpinarea cititorilor cu sfaturi utile în ceea ce privește alimentația sănătoasă a celor mici * vă sunt propuse șapte exemple de rețete pentru tot atâtea zile, plus informații importante legate de beneficiile alimentelor folosite

 

Rația alimentară

Organismul, pentru a-și desfășura activitatea în condiții optime, trebuie să primească zilnic o cantitate de energie și de factori nutritivi (proteine, glucide, lipide, minerale, vitamine și apă). Acestea sunt furnizate prin aportul de alimente. Rația alimentară reprezintă cantitatea de alimente ingerate care satisfac calitativ și cantitativ toate nevoile nutritive ale organismului pe o perioadă de timp, de obicei 24 ore.

 

Mic dejun:

- suc de portocale: 250 ml

- polen crud: 30 gr  

- brânză proasptă de vaci cu mărar și somon fume: 60 gr 

- unt: 10 gr

- gem de caise: 20 gr

 

Gustare ora 10.00

- Brioșă cu ardei, ementaler și șuncă dietetică: 60 gr

- Merișoare dezhidratate: 40 gr    

 

Prânz

- Ciorbă de pasăre cu legume: 250 ml

- Tocăniță de pui cu legume și mămăliguță: 260 gr

- Ruladă cu gem de prune: 80 gr

 

Gustarea ora 16.00

- Măr verde: 300 gr 

 

Cină

- File de șalău cu sos a la greque și cartof natur: 250 gr

- Suc natural de sfeclă roșie și morcov: 250 ml

- Biscuiți multicereal: 60 gr 

Total calorii / zi  2180 kcal

 

Merișoare dezhidratate – sunt bogate în vitamine și compuși biologici active. Sunt antibacteriene natural de înaltă calitate cu efecte benefice asupra problemelor ce pot apărea la tractul urinar. Sursă bogată de vitamina C și de mangan, ultimul mineral fiind deosebit de important pentru funcțiile metabolice ale organismului. Se poate achiziționa atât din supermarket cât și din magazinele naturiste.

Polenul crud are un conținut bogat de vitamine de tip B, de proteine, minerale și enzime suplinind foarte bine carențele alimentare. Magazinele naturiste și cele care distribuie produse apicole pun la dispoziție o gamă diversificată de polen crud de calitate superioară.

 

Ing. Marius BOBOTAN,

Specialist în nutriție
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii