* Inginer Marius BOBOTAN, specialist în nutriție, director executiv Titan Group, vine în întâmpinarea cititorilor cu sfaturi utile în ceea ce privește alimentația sănătoasă a celor mici * vă sunt propuse șapte exemple de rețete pentru tot atâtea zile, plus informații importante legate de beneficiile alimentelor folosite
Sfaturi pentru deprinderi sănătoase în procesul de alimentație:
- Evită alimentele prea sărate, prea dulci, prea iuți
- Respectă orele de masă
- Respectă regulile de igienă și conduită în timpul mesei
- Serviți masa în familie ori de cate ori e posibil
- Mestecați încet
- Concentrați-vă pe pocesul de hrănire (nu vorbiți la masă, fără TV la masă, fără telefon la masă
- Alcătuiți meniul copiilor dupa principiul “PUR&SIMPLU“
Mic dejun:
- lapte de capră: 250 ml
- pâine intermediară cu unt și dulceață de vișine: 2 felii
- polen de trandafir: 30 gr
Gustare ora 10.00
Tartine cu unt, castravete verde și șuncă dietetică din piept de curcan: 2 buc
Prânz
- Supă cremă de praz cu crutoane: 250 ml
- Mâncare de spanac, avocado servit cu piept de pui la cuptor: 260 gr
- Salam de biscuiți: 80 gr
- Pâine intermediară: 1 felie
Gustarea ora 16.00
- Banană 250 gr
Cina
- legume asortate la cuptor servite cu friptură înăbuștiă de pasăre: 250 gr
- suc natural de sfecla roșie și morcov: 250 ml
- compot de vișine: 50 ml
Total calorii/zi 2250 kcal
Polenul crud are un conținut bogat de vitamine de tip B, de proteine, minerale și enzime suplinind foarte bine carențele alimentare. Magazinele naturiste și cele care distribuie produse apicole pun la dispoziție o gamă diversificată de polen crud de calitate superioară.
Ing. Marius BOBOTAN,
Specialist în nutriție