* Inginer Marius BOBOTAN, specialist în nutriție, director executiv Titan Group, vine în întâmpinarea cititorilor cu sfaturi utile în ceea ce privește alimentația sănătoasă a celor mici * vă sunt propuse șapte exemple de rețete pentru tot atâtea zile, plus informații importante legate de beneficiile alimentelor folosite
Alimentația copilului școlar va fi repartizată în 4 – 5 mese pe zi:
În cazul în care se dau 4 mese pe zi, caloriile se vor repartiza astfel: dimineața 20-25 %, pranz 40-45%, gustare 10-15% și seara 20-30%. În cazul în care se dau 5 mese pe zi, caloriile se vor repartiza astfel: dimineața 20%, gustarea de ora 10.00 10 -15%, prânz 35-40%, gustarea de 16.00 10 -15% și seara 20%.
Mic dejun:
- Suc natural de grapefruit - 250 ml
- polen crud de flori de prun - 30 gr
- ou de gaină fiert semi tare - 60 gr
- pâine intermediară prăjită - 1 felie
Gustare ora 10.00
- Budincă de gris cu sos de cireșe -100 gr
Prânz
- Supă cremă de broccoli cu crutoane - 250 ml
- Legume asortate concasse cu pastrav la cuptor - 260 gr
- Salată bulgărească - 100 gr
- Pâine intermediara - 1 felie
Gustarea ora 16
- Tartină cu unt și șuncă presata de curcan - 2 buc
- Castravete verde - 60 gr
Cina
- Piept de curcan la grill servit cu orez cu parmesan și dovlecei fripti - 250 gr
- suc natural de sfecla rosie si morcov - 250 ml
Total calorii/zi - 2320 kcal
Polenul crud are un conținut bogat de vitamine de tip B, de proteine, minerale și enzime suplinind foarte bine carențele alimentare. Magazinele naturiste și cele care distribuie produse apicole pun la dispoziție o gamă diversificată de polen crud de calitate superioară.
Ing. Marius BOBOTAN,
Specialist în nutriție