* Inginer Marius BOBOTAN, specialist în nutriție, director executiv Titan Group, vine în întâmpinarea cititorilor cu sfaturi utile în ceea ce privește alimentația sănătoasă a celor mici * vă sunt propuse șapte exemple de rețete pentru tot atâtea zile, plus informații importante legate de beneficiile alimentelor folosite
Mic dejun:
- Suc natural de mere și morcov: 250 ml
- branză proaspată de vaci: 70 gr
- ardei gras: 50 gr
- pâine intermediară prăjită – 1 felie
Gustare ora 10.00
- tartină cu unt și somon fume - 2 buc
- afine: 50 gr
Prânz
- Supă de legume proaspete cu paste alfabet: 250 ml
- Rizzotto cu aripi de curcan la cuptor: 260 gr
- Salată verde: 60 gr
- Pâine intermediară: 2 felii
Gustarea ora 16.00
- banană: 200 gr
- biscuiți de ovăz: 60 gr
Cina
- musaca de vinete cu parmesan: 200 gr
- suc natural de sfeclă roșie: 250 ml
Total calorii/zi: 2280 kcal
Afinele crude – conțin o multitudine de vitamine și minerale însă beneficiul mare vine din cantitatea mare de antioxidanți necesari menținerii stării de sănătate și în împiedicarea îmbătrânirii premature.
Au proprietăți antivirale și antibacteriene și reduc glicemia îmbunătățind metabolismul zahărului în sânge.
Se pot achiziționa tot timpul anului atât din suprmarket cât și din magazinele cu profil naturist.