Doi fraţi din comuna Viziru sunt cercetaţi de autorităţile franceze pentru proxenetism, fiind acuzaţi că au dus la produs mai multe brăilence. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la domiciliile lor, poliţiştii brăileni au găsit diverse bunuri ce pot fi folosite ca probe în anchetă. Totodată, oamenii legii l-au reţinut şi pe unul dintre fraţi, celălalt fiind prins în Franţa la sfârşitul anului trecut. La acea dată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Însurăţei a fost sesizat de autorităţile franceze că Gabriel Mitianu (28 de ani) a fost arestat preventiv întrucât se face vinovat de comiterea infracţiunii de proxenetism, victimele fiind tinere din oraşul Însurăţei, cauză în care este cercetat şi fratele său, Marian (32 de ani).
Astfel, în ziua de 1 martie, o echipă coordonată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăţei şi formată dintr-un ofiţer de legătură francez, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Însurăţei şi luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Brailă, a descins în locuinţele celor doi fraţi, unde au găsit bunuri care servesc ca probe în dosarul penal instrumentat de poliţiştii francezi. Drept urmare, autorităţile din Franţa au emis pe numele lui Marian Mitianu mandat european de arestare, pentru a fi pus în executare de autorităţile române. "Astfel, cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi care a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, şi încarcerarea în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Galaţi, urmând ca acesta să fie prezentat Curţii de Apel Galaţi cu propunere de arestare preventivă, în vederea extradării în favoarea autorităţilor franceze", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.
Marian Mitianu a mai avut probleme cu legea şi în anii trecuţi, fiind judecat într-un dosar de şantaj împreună cu un poliţist din Însurăţei. Agentul fusese acuzat că nu şi-a îndeplinit corespunzător obligaţiile de serviciu, "pactizând" cu Mitianu în dauna unui localnic. Potrivit procurorilor, poliţistul ar fi omis să înregistreze plângerea părţii vătămate, căruia i se sustrăsese autoturismul şi bijuterii din aur. Mai mult, agentul ar fi încercat să-i "împace" pe cei doi, primind drept recompensă 300 de lei. Cazul a fost reclamat la Direcţia Generală Anticorupţie, cercetările efectuate ulterior conducând la prinderea în flagrant a celor implicaţi. Mitianu şi poliţistul au fost trimişi în judecată, cei doi fiind în final achitaţi.