• sâmbătă și duminică, echipaje complexe de polițiști au fost în acțiune • au fost constatate aproape 200 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică • amenzile totale aplicate au depășit 80.000 lei
Polițiștii au acționat, sâmbătă, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale și au intervenit la 40 de evenimente. Au fost constatate 108 fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică, iar amenzile aplicate au fost în valoare totală de peste 43.000 lei. Opt șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic.
În cadrul acțiunilor, polițiștii din Ianca au oprit în trafic un tânăr de 30 de ani, din comuna Șuțești, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 22, în localitatea de domiciliu. Fiindu-i solicitate documentele personale și cele ale autovehicului, polițiștii au constatat că are autorizația de circulație provizorie expirată. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul neînmatriculat.
Duminică, polițiștii au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale și au intervenit la alte 33 de evenimente. ”Polițiștii au constatat 76 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme, pentru liniștea cetățenilor, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 27.000 de lei. Șapte șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic”, au transmis polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
În cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
Astfel, în intervalul orar 17:00-21:00, polițiștii din Însurăței, Ianca și Făurei au acționat în baza planului de acțiune Blocada, pentru îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență și a consumului de substanțe psihoactive. Au fost legitimate peste 64 de persoane ce au fost verificate în aplicația eDAC, controlate autovehiculele și efectuate testări cu aparatul etilotest și drugtest. Au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 12.000 lei, iar polițiștii au reținut cinci permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind regimul legal de viteză.
Polițiștii reamintesc faptul că nerespectarea regimului legal de viteză este una din cauzele generatoare de accidente rutiere grave.