Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Privatizarea societatii "ECO" SA a fost aminata din nou

Intentia municipalitatii de a privatiza societatea "ECO" SA Braila, prin vinzarea pachetului de actiuni reprezentind 51,18% detinut de CLM, a intimpinat, din nou, refuzul consilierilor municipali de a discuta acest subiect pina cind vor fi informati despre situatia reala in care se afla societatea.
Atit consilierul PD Mihaela Picu, cit si independentul Grigore Potec au tinut sa atraga atentia plenului ca, niciodata, consilierii nu au fost in posesia vreunui document clar, semnat de membrii AGA sau de directorul firmei, in care sa fie expusa situatia adevarata a societatii. La rindul sau, democratul Daniel Mitrofan a tinut sa precizeze ca, pentru a lua o decizie, consilierii trebuie sa analizeze toate variantele posibile referitoare la viitorul acestei societati: "Trebuie sa ni se explice clar ce ar insemna daca s-ar accepta majorarea de capital a “Tracon”, iar CLM ar ramine numai cu 20% din actiuni. Trebuie sa vedem ce ar insemna daca societatea s-ar privatiza integral si ce venituri ar aduce asta la bugetul local. De asemenea, trebuie sa luam in discutie si varianta in care si CLM ar participa la majorarea de capital".
In ceea ce il priveste, primarul Constantin Cibu s-a aratat de acord cu dorinta consilierilor, insa a tinut sa precizeze ca ar inclina spre majorarea de capital detinut de “Tracon” la ECO: "Pentru urmatoarea sedinta trebuie sa vedem cum vom proceda. Eu zic sa acceptam o majorare de capital social a Tracon. E de discutat si a treia varianta - participarea CLM la majorare. Pina la urma, trebuie sa le analizam pe toate trei. Dar “ECO” nu a adus niciodata un ban la CLM. A creat numai pierderi. Imi este teama ca, daca am participa la majorare, am pierde niste bani".
Intr-un final, consilierii au decis ca problema societatii "ECO" sa fie discutata in cadrul sedintei urmatoare de CLM, atunci cind si directorul, George Dragu, va avea ocazia sa isi spuna parerea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii