Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarilor braileni nu le place migratia politica

Desi au trecut aproape doi ani de la alegerile locale, s-ar putea spune ca primarii braileni alesi nu prea au fost atinsi de aripa migratiei politice, majoritatea raminind fideli partidelor care le-au adus functiile respective. Doar 3 dintre cei 44 de primari braileni au trecut in alta barca, acest lucru petrecindu-se la scurt timp dupa alegeri. Situatia in judetul Braila se prezenta astfel dupa alegeri: PSD avea 23 de primari, PNL - 8, PD - 6, PRM - 3, PNG - 2, PC (fostul PUR) - 1 si un primar independent. In acest moment insa, situatia sta un pic diferit, unele partide cistigind primari, altele pierzind cu totul reprezentarea in judet. Astfel, partidul care a cistigat la citeva luni dupa alegeri doi primari, a fost PD, care a "inghitit" de altfel in structurile sale toata organizatia judeteana a PNG. "Toata filiala judeteana a PNG Braila a decis ca, la citeva luni dupa alegeri, sa vina la noi. I-am primit pe toti, cistigind astfel doi primari in judet. In ceea ce priveste restul primarilor nostri, acestia sint democrati pur - singe, as putea spune, deoarece nu au mai facut parte din nici un partid inainte de PD. In acest moment avem primari la Jirlau, Baraganu, Galbenu, Gropeni, Marasu, Mircea Voda, Surdila Greci si Victoria", ne-a declarat liderul democratilor braileni, deputatul Horia Vasioiu.
Totusi, PD nu a fost singurul partid care si-a inmultit numarul de primari in timpul care a trecut de la alegeri, PSD Braila aflindu-se in aceeasi situatie. Numarul primarilor social-democrati din judet a crescut cu unul, singurul primar independent din judet luind decizia ca, imediat dupa alegeri, sa treaca cu arme si bagaje la PSD. Despre ceilalti primari ai PSD, consilierul judetean Ion Rotaru ne-a declarat: "Nici unul nu a facut parte din vreo alta formatiune politica inainte de a se inscrie la PSD. Nici unul nu a parasit aceasta organizatie dupa alegeri. Doar ca ne-am mai inmultit. Cit despre primarul de la Zavoia, acesta nu a facut parte din nici un alt partid inainte de a trece la noi, el a candidat in calitate de independent si asa a cistigat. Asadar, in acest moment avem primari la Bordei Verde, Gemenele, Maxineni, Movila Miresii, Racovita, Rimnicelu, Stancuta, Tufesti, Ulmu, Vadeni, Visani, Faurei, Ianca, Ciocile, Ciresu, Dudesti, Romanu, Salcia Tudor, Surdila Gaiseanca, Traian, Tudor Vladimirescu, Unirea, Viziru si Zavoaia".
In ceea ce priveste restul partidelor, acestea nu au inregistat nici o schimbare la capitolul primari, PNL avind in continuare opt, PRM trei, si PC unul. Referitor la fidelitatea acestora fata de o singura doctrina, liderii lor de partid se jura ca, in afara de un singur caz, nici unul dintre primarii lor nu a facut parte din alte formatiuni politice.
Astfel, senatorul PNL Dan Sabau, fost presedinte interimar al organizatiei, ne-a declarat ca un singur primar, si anume cel de la Silistea, a facut cindva, cu mult timp in urma, parte din PD, restul fiind liberali: "Avem cinci primari care au facut parte din APR, unul dintre acestia a facut in vremuri imemoriale parte si din PD, atunci cind APR nu exista, doi proaspat liberali si unul care a fost dintotdeauna liberal. Acum avem primari la Braila, Frecatei, Gradistea, Scortaru Nou, Insuratei, Bertestii de Jos, Silistea siTichilesti"
La rindul sau, George Moisescu, presedintele PRM Braila, ne-a precizat: "Noi avem in continuare aceiasi primari, la Cazasu, Chiscani si Sutesti, care au iesit la alegerile din 2004. S-a incercat oarecum racolarea lor insa nu a tinut. A fost unul dintre partidele aflate acum la guvernare, dar nu le-a mers".
Si Gheorghi Obreja, presedinte PC Braila, ne-a declarat: "Noi avem un singur primar in judet, la Rosiori, care este la prima candidatura si care nu a mai facut parte din alte partide politice pina la conservatori".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii