Mergi la conţinutul principal

Primaria nu va suplimenta ajutorul pentru incalzire dat de Guvern

Un act normativ aprobat de Guvern in sedinta din aceasta saptamina ofera posibilitatea legala consiliilor locale de a aproba, din bugetele proprii, ajutoare pentru incalzirea locuintei, peste cele stabilite de Ordonanta de Guvern 36/2006, prin majorari ale gradului de compensare, in acelasi procent pentru toti beneficiarii de ajutor care se regasesc in aceeasi transa de venituri.
"Nu putem face acest lucru pentru ca aceste cheltuieli nu sint prevazute in bugetul local pentru acest an. Mai mult, bugetul nu este asa de mare incit sa putem acorda ajutoare suplimentar fata de ce acorda Guvernul. Administratia are la dispozitie doar un fond de cherestea, din care va acorda ajutoare de incalzire, constind in 500 kg de lemne", a precizat primarul Constantin Cibu.
Conform aceluiasi act normativ, pretul local de referinta va fi stabilit si transmis de autoritatile de reglementare competente, respectiv Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei si Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Serviciilor de Gospodarire Comunala, primariilor, pina la data de 1 octombrie a fiecarui an.
Reamintim ca, incepind cu sezonul rece 1 noiembrie 2006 - 31 martie 2007 se instituie un nou sistem de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei. Astfel, familiile si persoanele singure cu venituri reduse, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat vor beneficia de un ajutor lunar pentru incalzirea locuintei, prin compensarea procentuala a valorii efective a facturii la energie termica, indiferent de modul de facturare pentru care acestea au optat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro