Primăria mizează pe sterilizarea maidanezilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Primăria mizează pe sterilizarea maidanezilor

* nu contează dacă patrupedele sunt adunate de pe domeniul public sau provin din curţile brăilenilor, important e să se stopeze înmulţirea acestora * Primăria a anunţat, ieri, oficial, cum trebuie să procedeze cei care vor să participe la campania de sterilizare * din păcate, iubitorii de animale dovedesc încă o dată că una spun şi alta fac: în primele trei zile, din 12 câini înscrişi, doar unul a fost adus la cabinet pentru operaţie

Aşa cum vă informam în numărul de ieri al cotidianului nostru, în municipiul Brăila a demarat campania de sterilizare a câinilor de pe domeniul public. Acţiunea a fost iniţiată de Primăria Municipiului Brăila, cu sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare, a cabinetelor medical-veterinare autorizate şi a iubitorilor de animale. Conform unui comunicat de presă emis, ieri, de Primărie, operaţiile sunt efectuate de medicii veterinari Victor Popescu, Marian Căpăţână, Daniel Posedaru şi Mihai Isvoranu. Dr. Popescu a alocat acestei campanii un program generos, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, la cabinetele veterinare de pe Calea Călăraşilor, nr. 18 şi de pe Str. Albinei. Dr. Căpăţână va primi câini pentru sterilizare joia, între orele 12.00 şi 16.00, la cabinetul de pe B-dul. Al. I. Cuza, nr. 16. Dr. Posedaru va lucra miercurea, între 12.00 şi 16.00, la cabinetul de pe Str. Ştefan cel Mare, nr. 444, iar dr. Isvoranu şi-a programat intervenţiile pentru ziua de marţi, tot între orele 12.00 şi 16.00, la cabinetul său de pe Calea Călăraşilor, nr. 319. Costul operaţiilor - 50 lei pentru masculi şi 100 lei pentru femele - va fi suportat integral de Primăria Brăila, cu bani de la buget sau din sponsorizări. Brăilenii care vor să păstreze câini pe lângă bloc trebuie să-i captureze şi să-i ducă la sterilizat. După operaţie, câinilor li se va ataşa un crotal la ureche şi nu vor mai putea fi ridicaţi de serviciul de ecarisaj decât dacă se manifestă agresiv şi există reclamaţii în acest sens.

"Pentru programarea unei intervenţii, solicitanţii se vor adresa Direcţiei de Administrare şi Gospodărire Locală Brăila, la numerele de telefon 0239/611.682 sau 0756/044.400, în vederea înscrierii pe lista de solicitare. Aşteptăm să ni se alăture în această campanie reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, ai societăţilor comerciale în a căror incinte sunt câini ce vor fi identificaţi şi sterilizaţi, proprietarii gospodăriilor individuale care doresc să-şi sterilizeze câinii din curţi. În acest mod se va reduce numărul câinilor abandonaţi pe domeniul public. Toţi cei care doresc să susţină financiar această campanie trebuie să-şi înregistreze intenţia adresându-se Primăriei Municipiului Brăila. Durata de derulare a campaniei este determinată de modul în care se vor implica toţi factorii participanţi.

Regulamentul Campaniei de Sterilizare poate fi consultat pe adresa www.primariabr.ro. Persoanele de contact sunt: dr. Alexandrescu Ovidiu - Primăria Brăila; Nicu Pârlog - DAGL Brăila; dr. Constantin Mihai - DSVSA Brăila", se arată în comunicatul de presă al Primăriei.

Amenzi de până la 2.000 lei pentru cei care nu au grijă de câini

Brăilenii care duc câinii la cabinetele veterinare, în vederea sterilizării, îşi iau angajamentul că îi vor îngriji în perioada post-operatorie şi că îşi asumă responsabilitatea, în cazul în care animalele muşcă pe cineva pe domeniul public. Verificarea respectării acestor condiţii intră în sarcina Direcţiei Sanitar Veterinare. "Cine nu respectă angajamentul semnat riscă sancţiuni contravenţionale cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei", ne-a informat Dragoş Frigioiu, directorul DSV Brăila.

Reamintim că programul de sterilizare a fost demarat sâmbătă, 10 iulie. Din cei 12 câini programaţi să ajungă la cabinetul doctorului Popescu, în zilele de sâmbătă, duminică şi luni, nu a fost adus decât unul, ceea ce ridică un semn de întrebare asupra seriozităţii iubitorilor de animale care îşi manifestă intenţia de a participa la campania de sterilizare. Ieri dimineaţă, au fost castrate trei exemplare, duse la cabinet de o familie din municipiu, care s-a înscris, în prealabil, pe lista DAGL.

"Sperăm ca, în timp, să câştigăm încrederea populaţiei şi să crească numărul brăilenilor dispuşi să colaboreze. Dacă se semnalează disfuncţionalităţi, corectăm pe parcurs modul de organizare a acţiunii", ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

Câinii nesterilizaţi şi necrotaliaţi vor fi ridicaţi în continuare de pe domeniul public, de serviciul de ecarisaj reprezentat de Asociaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (APAM) "Horez". Contractul dintre APAM "Horez" şi Primărie expiră în luna august a acestui an, iar ecarisajul urmează să fie scos din nou la licitaţie. Rămâne de văzut cine se va înscrie şi cine va câştiga acest serviciu care suscită numeroase comentarii din partea brăilenilor nemulţumiţi de felul cum se rezolvă problema câinilor maidanezi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro