Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Presedintele CJ a pus ochii pe un imobil din strada Ana Aslan

Oferta de cumparare a unui imobil de pe strada Ana Aslan, pentru Consiliul Judetean Braila. CJ are posibilitatea sa-si exercite dreptul de preemptiune la cumpararea imobilului cu nr. 29, situat in prelungirea cladirii in care a functionat Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, are in plan unirea celor doua imobile si folosirea spatiului astfel rezultat ca sediu pentru diverse institutii internationale care ar putea fi interesate. CJ a fost anuntat de intentia de vinzare a imobilului de catre Directia Judeteana pentru Cultura si Culte, care a adus la cunostinta presedintelui CJ si transferul dreptului de preemptiune al statului catre CJ, pentru cumpararea cladirii respective.
"Imobilul este constituit din teren in suprafata totala de 676 mp, un corp de cladire central, cu suprafata utila totala de 616 mp. Cladirea realizata in anul 1900 a avut destinatia de locuinta, fiind situata in centrul istoric al orasului si este inscrisa in lista monumentelor istorice din Romania. Imobilul este situat la intersectia strazii Campiniu cu Ana Aslan", se arata in documentul transmis CJ.
Presedintele CJ a precizat ca este decizia consilierilor, daca va fi cumparata sau nu cladirea respectiva, in functie si de pretul fixat, insa, in principiu, institutia ar avea nevoie de noi spatii: "Este o suprafata totala destul de mare, circa 2000 metri patrati si e vorba despre imobile care sint de referinta pentru centrul istoric. Sigur, se pot naste fel de fel de intrebari: de ce ne trebuie inca o cladire, ca avem destule, de ce Ana Aslan 29 si nu alta, sau de ce trebuie neaparat sa bagam bani intr-o cladire care nu arata foarte bine. Ea trebuie reabilitata, si chiar consolidata pe ici, pe colo. Am plecat de la ideea ca dorim ca Braila sa pastreze sediul Regiunii de Dezvoltare Sud Est si ne vor trebui o gramada de spatii centrale pentru diverse institutii, in special europene, misiuni economice care sa-si gaseasca locul aici. Nici Regiunea nu si-a gasit un sediu, ea este gazduita in cladirea Palatului Administrativ, dar si ea are nevoie de spatii".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii