Mergi la conţinutul principal

Prea mult! Prea puţin!

Este evident că modificările aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală de parlamentarii PSD-ALDE şi UDMR sunt de-a dreptul imbecile. Nu ai cum să vii cu asemenea modificări, prin care să fie scăpaţi laolaltă corupţi, violatori, criminali, doar ca să te scuteşti pe tine, parlamentar, la un moment dat, de un dosar penal.

Cele mai multe dintre modificări sunt atât de cretine şi pun atât de multe piedici prinderii infractorilor încât ai putea crede că exact puşcăriaşii recent eliberaţi din penitenciare s-au prezentat în Parlament pentru a vota aceste legi. Nu de alta, dar, pe baza legii PSD-ALDE privind „recursul compensatoriu” (zile de libertate în contul condiţiilor necorespunzătoare din închisori), au ieşit din puşcării, mai devreme, 833 de deţinuţi şi urmează încă aproape 2.300 în aceste zile.

Nişte modificări atât de absurde, încât aproape par ireale. Ai crede că un om normal la cap, care are o gândire ceva mai presus de un Gâgă, n-ar putea veni cu asemenea propuneri aberante, cu atât mai puţin să le şi voteze. Societatea, deşi şocată de aceste modificări, pare aproape inertă în faţa abuzului parlamentarilor PSD, ALDE, UDMR - şi asta doar pentru că modificările par atât de aiuristice încât nici măcar nu sunt luate foarte în serios.

Şi totuşi, ceea ce se întâmplă în aceste zile în Parlament este cât se poate de real! Iar dacă şi magistraţii au început să protesteze, este clar că lucrurile sunt cât se poate de grave. Au ieşit până şi poliţiştii criminalişti în public să explice că, de fapt, ce vor parlamentarii Puterii este de-a dreptul inimaginabil şi total împotriva ideii de dreptate.

Este aproape dezarmant  să vezi o gaşcă de indivizi, ajunşi vremelnic să deţină Puterea, care nu ascultă de nimeni şi de nimic, care nu ţin cont de nicio explicaţie raţională, să se comporte ca nişte infractori care vor doar să-şi scape pielea. Prea multe griji, de vreun an încoace, pentru condamnaţi şi viitori condamnaţi! Prea multe piedici înfăptuirii justiţiei! Prea multă atenţie scăpării infractorilor! Prea multă înverşunare împotriva judecătorilor, a procurorilor, a poliţiştilor! Prea multă nepăsare şi nesimţire în cel mai înalt for al statului!

Dar prea puţine autostrăzi! Prea puţine spitale curate şi dotate! Prea puţine grădiniţe şi creşe! Prea puţini profesionişti! Prea puţin bun simţ! Prea puţine legi respectate! Prea puţini politicieni responsabili! Prea puţini oameni de calitate!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro