Mergi la conţinutul principal

Posesorii de arme trebuie să se prezinte pentru vizarea permiselor

Brăilenii care deţin arme letale sau neletale supuse autorizării trebuie să se prezinte la poliţie pentru vizarea permiselor de armă şi a atestatelor de colecţionar. Acţiunea se desfăşoară în perioada 15 septembrie - 15 noiembrie, de către Poliţia Română, prin structurile specializate de arme, explozivi şi substanţe periculoase. "În conformitate cu prevederile art. 26 alin. (1) din HG nr. 130/2005 privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004, titularii permiselor de armă tip A şi tip B au obligaţia de a se prezenta pentru a-şi viza permisul de armă, în perioada stabilită de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, în locurile indicate de inspectoratele de poliţie judeţene şi de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila. Posesorii de arme trebuie să aibă asupra lor permisele de armă şi armele înscrise în acestea, actul de identitate, permisul de vânătoare şi carnetul de membru vânător vizat pe anul 2009, în cazul persoanelor cu drept de port şi folosire a armelor de vânătoare, cererea tip, o fotografie color, adeverinţă care să ateste calitatea ce a determinat acordarea autorizării pentru a deţine arma şi atestatul de colecţionar, în cazul persoanelor fizice care deţin arme în colecţie. De asemenea, posesorii de arme trebuie să prezinte şi certificatul medical tip, din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme şi muniţii, eliberat de o unitate sanitară specializată, cu cel mult 6 luni înainte de depunerea cererii, aviz psihologic, eliberat cu cel mult 12 luni înainte de depunerea cererii, precum şi certificat de cazier judiciar.

Totuşi, în conformitate cu prevederile art. 26 din H.G. nr. 130/2005 , există şi unele excepţii în cazul persoanelor dotate cu arme letale de serviciu sau în cazul sportivilor şi antrenorilor de tir. "Este scutită de prezentarea certificatului medical persoana care este dotată cu armă de serviciu letală şi poate face dovada îndeplinirii condiţiilor referitoare la starea de sănătate prin prezentarea unei adeverinţe eliberate de angajator sau, în cazul sportivilor şi antrenorilor de tir ori biatlon, eliberate de clubul sportiv sau de federaţia sportivă naţională de specialitate din care fac parte, prin care se certifică faptul că solicitantul a fost examinat din punct de vedere medical şi că a fost declarat apt să poarte şi să folosească arme letale", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro