Mergi la conţinutul principal

Poliţia cât se poate de Română

Poliţia Română se lăuda ieri cu faptul că, în primele 8 luni ale anului, numărul de accidente rutiere grave a scăzut cu 20%. Da, bravo, aşa este, însă nu e nici meritul Poliţiei şi nici rezultatul deschiderii a mii de kilometri noi de autostradă. Este, pur şi simplu, o consecinţă firească a faptului că, timp de 2 luni, în perioada stării de urgenţă, au fost instituite restricţii drastice de circulaţie. Pentru că nu s-a mai circulat atât de mult, a scăzut şi numărul de accidente şi, implicit, numărul de morţi şi de răniţi.

La fel, a scăzut şi numărul de infracţiuni în acest an, dar „meritul” este strict al aplicării stării de urgenţă şi al restricţiilor specifice: oamenii au stat în case – inclusiv hoţii, Poliţia a fost prezentă masiv în stradă, oamenii nu au mai avut ocazia să se ia la harţă în carciumi sau în cluburi, hoţii n-au mai avut pe cine fura. De altfel, aceeaşi este explicaţia şi pentru conspirationiştii care au sărit în sus că, deşi s-au raportat mulţi morţi de Covid, numărul total de decese a fost, în lunile cu multe cazuri, mai mic decât în anii trecuţi, deci datele raportate de autorităţi ar fi false. Aiurea! Explicaţia este aceeaşi de mai sus: s-a murit masiv de Covid, dar nu s-a mai murit deloc în accidente rutiere ori în conflicte izbucnite în spaţiul public.

Poliţia s-a descurcat totuşi onorabil în plină stare de urgenţă – chiar dacă nu ştiu cât e meritul ei şi cât al restricţiilor în sine. Poliţia Română are însă acum un grav deficit de imagine, şi totul doar din cauza sa – sau, mai exact, a conducerii acesteia. Scandalul legat de Clanul Duduienilor şi întâlnirea în noapte dintre şefii celor două grupări – una a interlopilor, şi alta a poliţiştilor – a făcut praf imaginea Poliţiei, ca şi explicaţiile aberante şi prosteşti date ulterior de capii Poliţiei. Din păcate, toate acestea lovesc grav şi în poliţiştii ăia adevăraţi, dedicaţi muncii lor, nevânduţi interlopilor, infractorilor ori politicienilor (categorii pe care, în multe cazuri, nici nu le mai poţi diferenţia). Poliţia va avea întotdeauna de suferit - şi, de fapt, populaţia - atât timp cât la conducerea ei – indiferent de nivel – sunt promovaţi politruci, pupincurişti sau incompetenţi. Degeaba îşi schimbă Poliţia autocolantele şi culorile de pe maşini în unele după model european, dacă atitudinea şi mentalitatea conducerii rămân la nivel românesc. Prea românesc!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro