Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru incendii pe un ger naprasnic

In seara zilei de duminica, 22 ianuarie, pe un ger naprasnic, pompierii braileni s-au confruntat cu nu mai putin de patru incendii, a caror stingere a fost dificila deoarece apa folosita aproape ca ingheta pe furtun. Primul apel a fost primit de pompierii Garzii 4 Insuratei, la ora 18.35. Acestia au fost chemati sa intervina in gospodaria lui Dumitru Pudileanu, un localnic al carei casa se aprinsese din cauza unui cos de fum fisurat. Interventia pompierilor a limitat pagubele doar la respectivul horn, care a fost distrus, restul casei si a bunurilor dinauntru fiind salvate.
Celelalte trei incendii au izbucnit in municipiul Braila, toate din cauza unor scurtcircuite electrice provocate de instalatii sau aparate defecte. La ora 20.31, pompierii Detasamentului Braila 1 au fost chemati sa intervina pe proprietatea lui Costica Birzan, domiciliat in cartierul Chercea, pe Str. Visinului, nr. 7. Acesta a folosit sigurante improvizate la tabloul electric, motiv pentru care toata casa i-a ars aproape din temelii. Pe linga casa si bunurile agonisite o viata, Birzan, de ocupatie comerciant, a ramas si fara marfa pe care urma sa o vinda in piata, dupa ce incendiul a degradat nu mai putin de o tona de mere tinute intr-o camera, la adapost de frig. Umatorul incendiu a fost semnalat, tot Detasamentului 1, intr-o curte din Str. Rahova, nr. 78. Acesta avea sa se dovedeasca cel mai dificil de stins, deoarece focul, ce izbucnise intr-o magazie din spatele proprietatii lui Ion Bunea, din cauza unui scurtcircuit, s-a extins la alte anexe gospodaresti, de la nu mai putin de patru curti invecinate. Pentru ca interventia se desfasura in spatii foarte inguste, in conditiile unui frig extrem, pompierii Detasamentului 1 si-au chemat in ajutor colegii de la Detasamentul 2, care s-au deplasat la fata locului cu o autospeciala. Interventia a durat pina la 23.55, pompierii reusind sa salveze toate cele cinci case ale gospodariilor afectate, in final fiind distruse de flacari doar magaziile din curtile acestora.
Cel de-al treilea incendiu din municipiu a izbucnit in jurul orei 23.20, la locuinta lui Ilinca Vlad, de pe Str. Nicolae Titulescu, nr. 61. Si aici, focul a fost provocat de un scurtcircuit, fiind distruse bunurile dintr-o incapere, 50 mp de acoperis si 20 kg de deseuri textile si de hirtie. Pompierii au stins focul in jurul orei 1.30, salvind o anexa gospodareasca si o casa invecinata.
"Din patru incendii, trei au avut la origine instalatii electrice defecte si improvizate. Atragem inca odata atentia sa se evite suprasolicitarea instalatiilor electrice, sa se utilizeze numai sigurante fuzibile calibrate si sa se inlature orice improvizatie de natura electrica, numai cu ajutorul personalului calificat", avertizeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila, prin vocea purtatorului de cuvint, locotenentul Cristian Ion.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii