Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noua partida incendiara in sala Polivalenta

Partida de astazi, pe care formatia braileana o are de disputat pe teren propriu, in compania HCM-ului din Roman, este din nou una dificila, deoarece formatia vizitatoare se afla pe locul al patrulea, pozitie care ii permite sa evolueze la toamna in cupele europene. De aceea, probabil ca replica moldovencelor va fi una extrem de acerba, pentru a ramine in grafic.
De partea cealalta, brailencele vin dupa un succes foarte important, care le-a scos definitiv din zona "nisipurilor miscatoare", si cu siguranta vor sa ofere publicului brailean si un succes pe teren propriu.
"Cu toate ca in aceasta saptamina nu intotdeauna am avut la dispozitie intreg efectivul, deoarece au mai fost si unele mici probleme de sanatate, iar altele au fost legate de frecventa la cursuri a unor jucatoare, eu consider ca ne-am pregatit conform programului stabilit si ca ne-am luat masuri pentru a obtine un rezultat bun. Pe linga faptul ca am studiat citeva casete cu jocul echipei din Roman, am exersat in conditii de joc, la Galati, atacul pozitional. Daca vom reusi sa anihilam jucatoarele de baza ale formatiei vizitatoare si vom izbuti sa ne facem jocul in atac, ne vom atinge si obiectivul. Oricum, in acest moment nu mai exista presiune asupra jucatoarelor privind retrogradarea si aceasta ar trebui sa aiba un efect pozitiv asupra calitatii jocului", a precizat, la finalul ultimului antrenament din aceasta saptamina, Alexandrina Soare.
Cele doua echipe s-au mai intilnit anul trecut, la Braila, intr-o dubla partida amicala. In primul meci s-a impus HC Dunarea, iar pe cel de al doilea l-a cistigat HCM Roman.

La mijlocul saptaminii, HC Dunarea a sustinut un test amical cu Otelul

Miercuri, echipa braileana a sustinut o partida de verificare la Galati, cu Otelul. Meciul a fost unul maraton, cu o prima repriza de 30 de minute, in care ambele echipe au folosit jucatoarele titulare si o a doua de 50 de minute, in care profesoara Alexandrina Soare a introdus jucatoarele care au evoluat mai putin in acest campionat.
Antrenoarea braileana a exersat in acest meci citeva scheme tactice de aparare, dar mai ales unele de atac, potrivite jocului cu romascancele.
HC Dunarea a cistigat partida la doua goluri diferenta, dar a pierdut una dintre jucatoarele de baza, pe Ramona Ruscior, care are entorsa de gradul doi la degetul mare de la mina stinga, dar si probleme cu umarul sting.
"Este o pierdere mare pentru noi, deoarece era o jucatoare de baza care facea ambele faze, dar excela in cea de aparare. Solutiile noastre in acest caz, pentru intilnirea cu HC Roman sint Leordean si Moroianu", declara Alexandrina Soare.

Arbitrii au decis rezultatul in tur, la Roman

HC Dunarea a avut o evolutie foarte buna in tur, la Roman, si acest lucru s-a reflectat si pe tabela de marcaj, care, pina in minutul 45 a aratat o superioritate braileana la doua goluri diferenta. Cu un sfert de ora inaintea incheierii partidei, arbitrii au dictat o dubla eliminare in tabara echipei vizitatoare, Leordean si Radovici, astfel ca moldovencele au preluat conducerea si nu au mai cedat-o pina la final.
Cele mai bune marcatoare brailene la acest meci au fost Patru cu 9 goluri, Leordean si Radovici cu 4 si respectiv 3 reusite.

Etapa a 16-a programeaza meciurile:
HC Dunarea Braila - HCM Roman (19-23)
Tomis Constanta - CSM Cetate Deva (32-27)
Oltchim Rm. Vilcea - CSM Sibiu (25-13)
Rulmentul Brasov - HCM Baia Mare (26-18)
"U" Jolidon Cluj - HCF Piatra Neamt (28-25)
Silcotub Zalau - Otelul Galati (24-21)
Astral Posta Cilnau - Rapid CFR Bucuresti (30-25)
In paranteza sint trecute rezultatele inregistrate in tur.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii