Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

O noua licitatie pentru amenajarea noului sediu al Bibliotecii

Patru firme s-au inscris, deocamdata, in cursa pentru cistigarea licitatiei privind executia lucrarilor de amenajare spatiu biblioteca prin reconversia functionala a spatiilor aferente cantinei si spalatoriei situate pe Sos. Buzaului nr. 15, Braila. Amintim ca, la prima licitatie, tinuta cu o luna inainte, cele doua firme care s-au aratat interesate de acest proiect - SC "Construct P&G" Braila si SC Confort 2000 SRL - au oferit peste 8,2 miliarde, atit cit stabilise CJ pentru lucrarile de amenajare. In acest caz, s-a decis organizarea unei noi licitatii, care ar urma sa aiba loc pe data de 30 octombrie.
Din informatiile oferite de purtatorul de cuvint al institutiei, Nicu Filote, pina acum s-au inscris doua firme din Braila, una din Galati si una din Tulcea: "Au cumparat documentatia necesara SC “Cladinov” SRL Galati, SC “Construct P&G” Braila , SC “Ionian Trade” SRL Braila si SC “LCan Com” SRL Tulcea. Asteptam luni sa vedem ce va decide comisia care analizeaza ofertele", ne-a declarat acesta.

Una dintre cele patru firme inscrise are un singur angajat

In ceea ce priveste firmele interesate de aceasta lucrare, datele puse la dispozitie de catre Ministerul de Finante ne-au relevat niste amanunte interesante. De exemplu, unul dintre administratorii firmei galatene "Cladinov" este de fapt patronul firmei din Tulcea - "LCan". Astfel, Viorel Tanase, administrator la firma condusa de fiul sau de numai 24 de ani (Andrei - Cristian), conduce in calitate de unic asociat firma tulceana "LCan". In ceea ce priveste situatia economico-financiara a fimei galatene, conform informatiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante, desi are numai un angajat, aceasta a avut in 2005 un profit net de 8.623 de lei noi. Firma din Tulcea - care are profil de constructii metalice si parti componente - are insa un numar de 95 de angajati si un profit net in 2005 de 60.347 de lei.
In ceea ce priveste firma "Construct P&G" - condusa de fostul candidat independent la Primaria municipiului in 2004, Gheorghe Puscasu - aceasta are 195 de angajati si un profit net in 2005 de 1.-.735 de lei noi. La rindul sau, cealalta firma braileana interesata de aceasta lucrare - "Ionian Trade", condusa si administrata de Ion N. Marian - are 70 de angajati si un profit net in 2005 de 3.632 lei.
Ramine de vazut care dintre aceste firme va fi considerata de catre comisia de licitatii, condusa de vicepresedintele CJ Niculina Moisescu, ca potrivita pentru a incasa cele 8,2 miliarde de lei vechi, pentru transformarea unei spalatorii si a unei cantine, intr-o biblioteca, asa cum au decis consilierii PNL, PSD si PRM in urma cu o luna.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii