Mergi la conţinutul principal

O nouă revocare şi pentru noi o sfidare

Asta reprezintă de fapt decizia de revocare din funcţie a Procurorului General al României, Augustin Lazăr, anunţată, într-o pauză de concediu, de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: o mare sfidare. O uriaşă sfidare la adresa Justiţiei, la adresa Comisiei de la Veneţia, la adresa Comisiei Europene, la adresa Parlamentului European, la adresa Uniunii Europene. O sfidare la adresa României şi a românilor cinstiţi. O sfidare la adresa viitorului acestei ţări. Poate o ultimă sfidare a acestui perfid şi sinistru personaj, înainte ca indivizii în interesul cărora lucrează să scape de el.

Da, din păcate, vorbim despre o decizie deja, nu doar despre o propunere de revocare. Pentru că, deşi e o propunere, au avut grijă deja alte personaje din Curtea Constituţională ca propunerea ministrului Justiţiei privind revocarea procurorilor şefi să nu mai poată fi contrazisă de nimeni – nici de CSM, nici de Preşedinte. Va fi la fel cum s-a întâmplat şi în cazul procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Chiar dacă Klaus Iohannis va mai trage şi acum de timp, la final va fi obligat să facă ceea ce a făcut şi în cazul fostului şef al DNA.

Prin urmare, Augustin Lazăr nu va mai fi procuror general al României. Pentru că aşa a vrut lacheul Tudorel Toader şi pentru că aşa şi-au dorit stăpânii lui, Dragnea, Tăriceanu şi gaşca lor de penali. Evident, i s-au adus nişte acuzaţii - în general penibile, lipsite de consistenţă, ba chiar în bătaie de joc. Printre ele se numără şi abominabila faptă de a folosi „cu plăcere sintagma «nişte inculpaţi de rang înalt»“. Da, asta i-a supărat pe lacheii şi stăpânii de la Putere. Şi au dreptate, Procurorul General ar fi trebut să folosească de fapt expresia „inculpaţi ordinari”, respectiv „infractori de drept comun”.

Sfidarea penalilor care au pus mâna pe ţară vine să demonstreze, dacă mai era nevoie, că gaşca nu va ţine cont de absolut nimic. Ce rezoluţii ale Comisiei de la Veneţia, ce dezbateri ale ParlamentuluI European, ce recomandări ale Comisiei Europene! Infractorii n-au mamă, n-au tată, n-au ţară. Au doar dispreţ la adresa tuturor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro